Policijski sindikat: Teraju saobraćajce da dele lale, banalan primer zloupotrebe u političke svrhe

Policijski sindikat Srbije saopštio je danas da naredba saobraćajnim policajcima da sutra, povodom Dana žena, damama dele lale, jeste jedan od najbanalnijih načina na koji se policajci zloupotrebljavaju kako bi se pribavili politički poeni.
Policijski sindikat: Teraju saobraćajce da dele lale, banalan primer zloupotrebe u političke svrhe
Foto: 021.rs
U saopštenju sindikata navodi se da je iz Kabineta ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića stigla naredba svim policijskim upravama da za 8. mart obezbede po 30 lala. Sindikat ističe da za te namene nije predviđen novac u budžetu.
 
Te lale, kako se ističe, treba da preuzmu saobraćajni policajci, rasporede se po najboljim lokacijama i tokom prepodneva zaustavljaju automobile u kojima se nalaze žene, a da nisu napravile prekršaj i podele im po cvet.
 
Policijski sindikat navodi i da je saobraćajcima naloženo da tu podelu cveća fotografišu i te slike dostave nadređenima do 12 časova.
 
"Tako će policajci za 8. mart, umesto da rade svoj posao, juriti dame koje ne prave saobraćajne prekršaje i deliti im cveće", navodi se u saopštenju sindikata koji istovremeno podseća da to nije prvi put da se tako zloupotrebljavaju policija i MUP. 
 
Ukazuju na slučaj iz prošle godine, kada je jedan od najviših rukovodilaca u MUP tražio od jedne cvećare da donira 5.000 ruža, koje su potom aktivisti njegove stranke za Dan žena delili sugrađankama po opštini Rakovica.
 
"Ova poslednja naredba saobraćajcima je zaista neozbiljna i jedan od najbanalnijih načina na koji se policajci zloupotrebljavaju, kako bi se pribavili politički poeni", zaključuje Policijski sindikat Srbije.
  • borislav

    08.03.2018 09:00
    budjenje
    Востани Сербие!
    Давно си заспала,
    У мраку лежала
    Сада се пробуди
    И Сербље возбуди!
  • Новица

    07.03.2018 21:23
    Саобраћајац са ружом!
    Смејурија! Што не деле сами?
  • stavros

    07.03.2018 20:36
    Da se moze umreti od sramote Srba ne bi bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija