Nakon kritike vlasti odlazi iz ministarstva

Bivši policijski inspektor, Ljubiša Milanović, koji je u junu postavljen za savetnika ministra zdravlja za borbu protiv korupcije, napustio je to radno mesto.
Bivši policijski inspektor, Ljubiša Milanović, koji je u junu postavljen za savetnika ministra zdravlja za borbu protiv korupcije, napustio je to radno mesto.

Milanović, koji je pre mesec dana optužio kabinet predsednika Borisa Tadića da sprečava borbu protiv korupcije, izjavio je za portal Pištaljka da je danas imao sastanak sa ministrom Zoranom Stankovićem tokom kojeg mu je rečeno da se na njegov istup na RTS-u "na najvišem mestu ne gleda blagonaklono".

"Ministar mi je rekao da mu je sugerisano da me skloni. Siguran sam u poštenje gospodina Stankovića i verujem da sve ovo nije njegova ideja. Shvatio sam da i on posle svega razmišlja o ostavci i molio ga da to ne čini, jer nije mali uspeh imati makar jednog nekorumpiranog čoveka u Vladi", izjavio je Milanović.

"Rekao sam mu da iz principijelnih razloga ne želim da dam ostavku i tako izađem u susret onima koji se ne slažu sa istinom. Neka me smene", poručuje savetnik ministra.

Milanović smatra da više nema smisla ni da se zadržava na radnom mestu kada su mu ruke vezane i kada posle dugog iščekivanja nisu procesuirani ljudi za koje postoji dovoljno dokaza da im je mesto u zatvoru. "Zato sam ispraznio svoj sto, razdužio svoje stvari i otišao iz ministarstva", rekao je Milanović za Pištaljku.

  • dOkOn pOp

    06.01.2012 10:36
    Bilo koja banana drzava za Srbiju je vrhunac drzavne uredjenosti!
    Tuga
  • LimanacNS

    05.01.2012 07:46
    Oh!
    Jao, gle čuda?! Čovek je javno istupio i optužio vlast, a sada ga proteruju sa položaja, bez objašnjenja. Potpuno neočekivan splet događaja. A, što se tiče toga da se pominje to u funkciji predizborne kampanje jedne opozicione stranke, ispada da ta stranka mnogo bolje vodi predizbornu kampanju od vlasti. U svakom slučaju, žalim Srbiju i sa sadašnjom vlasti i sa opozicijom.
  • katastrofa ...

    05.01.2012 06:25
    deci za nauk ...
    Pa sada recite nešto ... Svi znaju, svima je jasno, a što je najgore deca nam se uče na primeru da treba krasti, lagati i baviti se kriminogenim delatnostima jer u suprotnom ostaješ bez posla i bez gole egzistencije ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.