Beograd dobija hitnu pomoć za pse

U Beogradu će uskoro početi da radi služba hitne pomoći za pse, a grad će učiniti sve da se uspostavi i policija za životinje.
U Beogradu će uskoro početi da radi služba hitne pomoći za pse, a grad će učiniti sve da se uspostavi i policija za životinje.

Hitna pomoć za pse mogla bi da počne rad u drugoj polovini januara, a sledeće nedelje će početi sporovođenje kaznenih mera prema vlasnicima koji izvode opasne pse na nepropisan način, navodi se na sajtu Uprave grada Beograda.

Novom gradskom odlukom propisano je da opasne pse mogu da šetaju samo punoletne osobe i to isključivo na povocu i sa zaštitnom korpom na njušci. Onaj ko vodi psa mora sa sobom da nosi odgovarajuću potvrdu, odnosno dozvolu Sekretarijata za komunalne poslove, koja se izdaje u "Veterini Beograd" nakon pregleda i utvrđivanja da je pas zdrav, čipovan i vakcinisan.

Opasni psi mogu se slobodno kretati sa korpom samo u parkovima za pse, koji su tokom prošle godine izgrađeni u Tašmajdanskom, Karađorđevom i Čuburskom parku, kao i u parkovima "Milutin Milanković", Bele vode i Lep izgled.

Grad Beograd će nastaviti da sprovodi programe besplatne sterilizacije i vakcinacije, kao i čipovanja pasa, kako bi se podstaklo odgovorno vlasništvo, a nastaviće se i sa proširivanjem kapaciteta azila za pse.

  • ns

    07.01.2012 12:06
    Samo jedno pitanje: policija za životinje, jel' tu spadaju i političari?
  • ns

    07.01.2012 12:06
    Ja ovde vidim samo još zapošljavanja političke rodbine.
    Policija za životinje. Pa ni običnu policiju ne mogu da plaćaju a gde je komunalna.
    Ova država se pretvara u državu političara policije i administracije
  • 06.01.2012 08:14
    Konačno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.