Mladićevi jataci ponovo pred sudom

Suđenje optuženima za pomaganje u skrivanju haškom optuženiku Ratku Mladiću od 2002. do 2006. godine trebalo bi da se nastavi sutra u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Suđenje optuženima za pomaganje u skrivanju haškom optuženiku Ratku Mladiću od 2002. do 2006. godine trebalo bi da se nastavi sutra u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Mladić se gotovo 15 godina skrivao od Haškog tribunala, dok 26. maja 2010. nije uhapšen u selu Lazarevo, a šest dana kasnije izručen Hagu. Suđenje njegovim jatacima je 21. decembra 2011. godine ponovo krenulo ispočetka, posle ukidanja prvostepene presude kojom su bili oslobođeni optužbi.

Optužnicom im je stavljeno na teret da su, u različitim periodima od 2002. do 2006. godine, pomagali Mladiću da ne bude otkriven, iako su znali da je Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju izdao nalog za njegovo hapšenje. Kao glavni organizator "jataka", u optužnici je ranije bio označen oficir Vojske Republike Srpske Jovo Đogo, ali je on u toku procesa preminuo. Na optuženičkoj klupi je desetoro optuženih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija