Policajac i državljanka Slovačke poginuli u udesu kod Bačke Topole

Dve osobe su poginule, dve su teže, a dve lakše povređene kada se danas, oko 14.40 časova, dogodila teška saobraćajna nesreća na autoputu između Novog Sada i Graničnog prelaza Horgoš, saopštila je Policijska uprava Subotica.
Dve osobe su poginule, dve su teže, a dve lakše povređene kada se danas, oko 14.40 časova, dogodila teška saobraćajna nesreća na autoputu između Novog Sada i Graničnog prelaza Horgoš, saopštila je Policijska uprava Subotica.

Nesreća se dogodila kod petlje Bačka Topola, kada je autobus, poljskih registracija, naleteo na policijsko vozilo.

U toj nesreći je poginuo jedan saobraćajni policajac i državljanka Slovačke, dok su dva policajaca teško povređena, a vozaču autobusa određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je odgovaran za nesreću.

"Jedan policajac je u Kliničkom centru Vojvodine u izuzetno teškom stanju, a drugi je sa teškim povredama smešten u subotičkoj bolnici, dok su dva lakše povređena policajca posle ukazane pomoći puštena kući", rekao je direktor policije Milorad Veljović nakon posete povređenim policajcima u Opštoj bolnici Subotica.

On je naveo da je vozač poljskog autobusa koji je pokosio šest osoba na autoputu Novi Sad - Subotica kod Bačke Topole, priveden i da mu je određen pritvor.

Veljović je objasnio da je tragediji prethodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovala jedna državljanka Slovačke, čiji automobil je ranije sleteo s puta na 38 kilometru autoputa Novi Sad - Subotica.

Direktor policije je naveo da je pet saobraćajnih policajaca iz Policijske uprave Subotica izašlo na uviđaj te nezgode. "Nakon završenog uviđaja, iako je lokacija bila propisno obeležena i rotacija na automobilima uključena, autobus koji je prevozio turiste iz Bugarske u Poljsku je naleteo na njih u zaustavnu traku i sve ih pokosio", rekao je on.

Veljović je naveo da će tačan uzrok skretanja autobusa u zaustavnu traku i nesreće pokazati istraga koja je u toku, te da je na lice mesta došao i konzul Poljske u Srbiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija