Đilas uslovio Tadića

Ukoliko Boris Tadić ne prihvati zahtev Dragana Đilasa da se povuče s čelne funkcije, gradonačelnik Beograda će dan nakon sednice Glavnog odbora 8. septembra napustiti stranku.

Ukoliko Boris Tadić ne prihvati zahtev Dragana Đilasa da se povuče s čelne funkcije, gradonačelnik Beograda će dan nakon sednice Glavnog odbora 8. septembra napustiti stranku.

Ovo tvrdi Blic pozivajući se na izvor iz vrha DS. Navodno, Đilas ne želi da bude protivkandidat Tadiću na stranačkim izborima, mada ne strahuje od toga da bi na njima mogao biti poražen.

Izvor lista kaže da je Đilas uveren da ima podršku većine delegata GO koji smatraju da bi dosadašnji predsednik trebalo da ode s čelne funkcije zbog poraza na izborima, kao i zbog ljudi koji su se na njega oslanjali, a doprineli su tome da stranka ode u opoziciju. Prema pisanju Blica, Đilasov zahtev odnedavno podržava i jedan od doskorašnjih najbližih Tadićevih saradnika - Dragan Šutanovac.

Budući da Tadić ne razmišlja o tome da se povuče pre izborne skupštine - sudbina najveće opozicione stranke je potpuno neizvesna. Nepoznanica je šta bi to moralo da se desi da Tadić pristane na Đilasov zahtev. Kompromisno rešenje, koje je već ponuđeno Tadiću, a na koje je Đilas spreman da pristane, je da nakon njegovog povlačenja bude imenovan za počasnog predsednika stranke.

  • ?

    31.08.2012 09:19
    !
    Шта je Ђилас урадио Тадићу? Куку.
  • 27.08.2012 17:32
    Tadiću su dobro smestili, uljuljkali ga lažnim rezultatima anketa, a sada ga definitivno ucenjuju, a unapred su se dogovorili sa naprednjacima. Zato u Beogradu neće biti prekomponovanja vlasti - jer Đilas odavno ne radi za DS.
  • ZoranNS

    27.08.2012 11:04
    Da je tadić "pravi" političar
    Da je tadić "pravi" političar on bi cveć davno dao ostavku, ovako ćemo ga pamtiti da je izgubio izbore zato što je bio nerealan, nije bio u stanju da proceni situaciju, a takav je ostao i posle poraza, Tadić svakako treba da ode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija