SNS: Odakle Jovanoviću novac za kupovinu Fidelinke?

Srpska napredna stranka pozvala je danas lidera LDP-a Čedomira Jovanovića da se izjasni zbog čega su utihnule njegove prozivke tajkuna i odakle mu novac za kupovinu subotičke "Fidelinke".

Srpska napredna stranka pozvala je danas lidera LDP-a Čedomira Jovanovića da se izjasni zbog čega su utihnule njegove prozivke tajkuna i odakle mu novac za kupovinusubotičke "Fidelinke".

Kako je navedeno u saopštenju SNS, počelo je da se obistinjuje ono što je predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio na početku borbe protiv korupcije da će "pojedinci iz poslovno-političkih krugova, poput Jovanovića, sve češće pokazivati nervozu i besmislenim izjavama pokušavati da diskredituju rad vlade". Umesto što šalje besmislene poruke domaćoj javnosti, Jovanoviću bi bolje bilo da odgovori zbog čega su najednom utihnule sve njegove prozivke tajkuna, na koji način je naprasno nakon druženja sa kriminalcima iz Šilerove postao vrlo bogat čovek i odakle mu novac da kupi preduzeće "Fidelinka", kaže se u saopštenju SNS.

"Nedopustivo je što čovek koji je poznat po tome što je pružao političku podršku kriminalcima, dozvoljava sebi da nekoga optuži za uspostavljanje totalitarnog režima. Čedomir Jovanović, sakriven pod plaštom borbe za institucije, koristeći nepostojanje istih u prethodnom režimu, stvorio je od sebe samo jednog u nizu "uspešnih biznismena", dok su građani u Srbiji imali sve tanje novčanike", zaključila je SNS , ponavljajući da naprednjaci još jednom pitaju Čedomira Jovanovića, pošto još uvek nema odgovora, čijim je novcem kupio "Fidelinku" i zašto ne sme da izgovori ime i prezime Miroslava Miškovića?

Srpska napredna stranka navodi da očekuje od Vlade da što pre pripremi Predlog zakona o poreklu imovine, kako bi se ustanovilo kako su određeni privilegovani pojedinci, praktično preko noći, postajali multimilioneri, dok su istovremeno građani Srbije i cela država bivali sve siromašniji.

Liberalno-demokratska partija je prethodno optužila vladajuću Srpsku naprednu stranku da pokušava da u Srbiji uspostavi "totalitarni režim".

"Srpska napredna stranka, kampanjom laži i obračunom sa svakim ko politički drugačije misli, pokušava da u Srbiji uspostavi totalitarni režim u kojem će biti progonjeni svi koji se suprotstave pogrešnoj politici koja se u zemlji vodi. Rečnik i način obračuna naprednjaka identični su onim kojim su se služili u prošlosti zbog kojeg danas očajnički pokušavaju da peru svoje političke biografije i distanciraju se od svega što su u prošlosti radili i bili".

LDP je podsetila da su osnivač i aktuelni predsednik Srpske napredne stranke, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, bili u vladi koja je 1999. godine "vojno kapitulirala na Kosovu". "Ne mogu prva dva predsednika SNS-a da pobegnu od istine da je vlada u kojoj su oni sedeli 1999. godine, vojno kapitulirala na Kosovu nakon čega je Srbija izgubila pravo da Kosovom upravlja", ukazala je LDP.

  • 29.10.2012 14:34
    Ova sadasnja vlast koja je sastavljena od bivsih radikala i socijalista,
    decenijama prica jedno te isto
    svi su lopovi osim njih samim,

    svi su lopivi dok ne stupe sa njima u koaliciju, a potoo su dobri kooalicioni partneri

    a narod, sve same bele ptice ne labudovi
    ali zato ce uskoro otpevati labudovu pesmu
  • toma

    29.10.2012 12:04
    dosta unapred obaveštavanja...
    jer da je namera da se neko uhapsi, da mu se sudi i dokaže pljačka i nezakonito sticanje materijalne koristi, ČEDA je odavno trebao biti pritvoren da ne ometa istragu i da se i njemu i sličnih njemu oduzme sva imovina. To i golim okom može da se zna da je sve kradjom i nezakonito stvorio jer su moja decamdaleko obrazovanija od njega, bez kupljenih postiplomskih diplo,a i dalje u mom stanu, bez i jednog metra stana i bez svih lagodnosti života, a rade deset i više godina i jedva preživljavaju, što znači da su trebali biti vaspitavani da im ne trebaju ni fakultetske a kamoli postdiplomske diplome, da će biti jadnici ovog grada, već da se potrude da pokradu što više mogu i da se trude da što manje rade, pa će biti uspešni, bogati i VIDJENI LJUDI NOVOG SADA.Uostalom, imaju sliku roditelja koji ni posle četrdeset godina radnog staža jedva da su uspeli da sebi priušte jedan stan.
  • brka

    29.10.2012 09:40
    nadam se da ce uskoro biti vise dela a ne reci...
    ...u vezi hapsenja i kriminalaca!
    a pitajte cedu kako su mu ispali prednji zubi pre 10tak godina i koliko je dubok bio bazen u silerovoj??? svima vama kojima je cedica drag, malo se raspitajte pre nego sto zaokruzite ldp na listicu na sledecim izborima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija