Sve više mladih odlazi u Mađarsku na studije

Broj mladih Mađara iz Vojvodine koji odlaze da studiraju u Mađarsku u stalnom je porastu, izjavio je savetnik za pitanja visokog obrazovanja u Nacionalnom savetu Mađara Laslo Lenđel.

Broj mladih Mađara iz Vojvodine koji odlaze da studiraju u Mađarsku u stalnom je porastu, izjavio je savetnik za pitanja visokog obrazovanja u Nacionalnom savetu Mađara Laslo Lenđel.

"Broj ovih studenata je u stalnom porastu i on je u školskoj 2010/2011 godini narastao na 1.516 studenata, što znači porast od barem deset odsto", rekao je Lenđel.

Prema njegovim rečima, Nacionalni savet Mađara je preko svog sajta u vezi ne samo sa domaćim studentima, nego i sa onima koji su se odlučili za studije u Mađarskoj.

"Mogućnost povratka kući često zavisi od očekivanja, od mogućnosti za nostrifikaciju diploma, od prihvaćenosti onih koji se vrate, od poznavanja srpskog jezika i uspešnosti uspostavljanja profesionalnih veza. U interesu toga, sa studentima koji se školuju u inostranstvu treba izgraditi aktivne veze i programima podržati njihov povratak i zapošljavanje", ocenio je Lenđel.

  • 26.01.2013 15:06
    @TT
    A tek kad bi vi fašisti pocrkali! Uh...
  • Bojan

    26.01.2013 09:45
    Ja kao srbin iz Vojvodine učim mađarski, da bih dobio njihovo državljanstvo i otišao odavde.
  • Chiske

    25.01.2013 17:41
    Vi sto pisete komentatre ste toliko isfrustrirani da morate da se prepucavate oko bilo ceka.

    ps budite malo kreativniji kada se potpisujete, svaki drugi je anonimus, kada vidim da se neko potpisao sa anonimus tolko se iznerviram da ne zelim ni da procitam sta je napisao...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija