O finansiranju Vojvodine u ponedeljak

Sastanak radne grupe za izradu Nacrta zakona o finansiranju Vojvodine, na čijem čelu je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, održaće se u ponedeljak, 8. aprila, u tom ministarstvu.
Sastanak radne grupe za izradu Nacrta zakona o finansiranju Vojvodine, na čijem čelu je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, održaće se u ponedeljak, 8. aprila, u tom ministarstvu.

Dinkić je polovinom februara najavio da će prva verzija zakona o finansiranju Vojvodine biti napravljena do kraja juna i da nema mesta nestrpljenju. "Imamo ideju kako to da napravimo, još uvek prva radna verzija nije gotova, ali je plan da u prvoj polovini ove godine to uradimo i predstavimo javnosti", rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, u izradi tog zakona biće primenjena sva iskustva u finansiranju regiona u evropskim zemljama, a budući da je Vojvodina evroregion, to pitanje će i biti rešeno na taj način.

On je podsetio da je radna grupa za izradu zakona već formirana i da je čine pet ljudi iz pokrajinske vlade, nezavisni stručnjaci iz Vojvodine, kao i predstavnici republičke vlade.

  • NSSK

    05.04.2013 21:04
    Siguran sam da ce biti onako kako i zasluzujemo
  • ZoranNS

    05.04.2013 17:14
    Vojvodina je pokrajina
    Vojvodina je pokrajina, tako je bar zapisano u Ustavu, no za Dinkjića to ništa ne znači, jel se on bavi URSom.
  • AGA

    05.04.2013 16:30
    Ajd da se i ta saga konacno privede kraju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.