Menjaće se način obračunavanja plata lekarima

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je potrebno popraviti način obračuna plata lekarima kroz "kapitacionu formulu", u smislu boljeg vrednovanja kvaliteta rada.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je potrebno popraviti način obračuna plata lekarima kroz "kapitacionu formulu", u smislu boljeg vrednovanja kvaliteta rada.

Komentarišući nezadovoljstvo lekara načinom obračuna plata, Đukić Dejanović je navela da je ta formula dobra ideja, ali da se nešto mora menjati.

"Lekari imaju jako male plate, za jako odgovoran posao i jedno nezadovoljstvo kontinuirano tinja zbog te formule i ona se mora svakako popravljati i ja sam formirala komisiju koja upravo na tome radi". Đukić Dejanović je navela da je "na nama u ministarstvu da tu strukturu formule u narednih nekoliko meseci dogovorima sa sindikatima i domovima zdravlja i popravi u smislu vrednovanja kvaliteta rada".

Prethodnih dana oglašavali su se lekari, sindikati, lekarske komore, koji kažu da je sistem kapitacije u zdravstvu u našoj zemlji doneo jedino to da najgore prolaze lekari koji najviše i najbolje rade. Kako ocenjuju, jedini stvarni efekat je preglomazna administracija, prekomplikovan sistem obračuna i sve veće nezadovoljstvo i izabranih lekara i pacijenata.

Đukić Dejanović je rekla i da je Ministarstvo uložilo 700 miliona dinara u 2013. godini za opremu zdravstvenih ustanova u Srbiji.

  • N.N.

    15.09.2013 07:38
    zasto?
    Nije mi jasno zasto se u ovoj Drzavi placa zdravstveno osiguranje...
  • semtex

    15.09.2013 07:23
    praksa
    Prvo ih naterati da se odluce ili za "drzavnu" ili za privatnu praksu jer je sve ostalo sukob interesa i osnova za korupciju!Ove sto ostanu u javnom sektoru platiti ko ljude ali u slucaju da in uhvate da rade i privatno ili da primaju mito osuditi na ne manje od 1g uz kompletnu zaplenu imovine i dozivotnu zabranu rada u delatnosti!
  • Marko

    15.09.2013 06:34
    @Anonimus - realno
    "kakva ministarka takvo i zdravstvo!"
    Kakva nam je to ministarka? Moze i drugacije, kakva gromada se krije iz aninimnog komentara?
    A moze i jos drugacije.
    Kakvu to ministarku ta anonimna osoba zeli da ima, kakve su joj prednosti u odnosu na ministarku ako vec tako komentarise?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija