Ostao bez obe ruke, a čeka presudu devet godina

U Osnovnom sudu u Paraćinu danas je 12. put za dve godine odložen Pretres Velimiru Stankoviću iz Ćuprije po tužbi Saše Ilića iz tog grada koga je, radeći na objektu Stankovića udarila struja i ostao je bez obe ruke.
U Osnovnom sudu u Paraćinu danas je 12. put za dve godine odložen Pretres Velimiru Stankoviću iz Ćuprije po tužbi Saše Ilića iz tog grada koga je, radeći na objektu Stankovića udarila struja i ostao je bez obe ruke.

Stanković se nije pojavio u sudu, jer policija nije uspela da ga nađe i privede.

Ilić čeka devet godina da sud utvrdi krivicu, što je radeći na objektu poslodavca Stankovića, ostao bez obe ruke, jer ga je udarila struja sa dalekovoda i lekari su morali da mu urade amputaciju. Tada je imao 19 godina.

Stankoviću se sudi za teško delo protiv opšte sigurnosti.

"Iduće godine se navršava deset godina od tog slučaja i ako se suđenje ne okonča slučaj zastareva. Stanković to zna i izbegava suđenje", izjavio je danas Ilić novinarima u sudu. "Ako predmet zastari tužiću državu Srbiju Evropskom sudu pravde u Strazburu", dodao je on.

Sva veštačenja u ovom slučaju su pokazala da je do udara došlo krivicom investitora Stankovića koji za objekat koji je gradio nije imao potrebnu elektroenergetsku saglasnost, a ni zgrada nije bila na propisanoj udaljenosti od dalekovoda.

Sudija Goran Jablanović je odbio predlog zamenika javnog tužioca da se pretres održi u odsustvu okrivljenog, jer je smatrao da je njegovo (Stankovićevo) prisustvo neophodno radi iznošenja odbrane.

Da bi obezbedio dolazak Stankovića na naredni pretres sud će spise predmeta predati krivičnom veću kako bi odlučilo o predlogu tužilaštva da se Stankoviću odredi pritvor.

Ovo je samo jedan od mnogih primera neefikasnosti i sporosti srpskog sudstva.

  • sandra

    18.09.2013 11:05
    Jako su nam losi zakoni. Ne znam stvarno, zašto se neko time ne pozabavi... A još više ne znam, zašto svi mi ostavljamo bilo kakve komentare, kada to ne čitaju oni koji bi trebali...
  • Osoba M

    18.09.2013 06:50
    Glupost
    Jasno je d aokrivljeni pokusava da izbegne krivicu. Osuditi ga u odsustvu i nakarikati mu jos i pokusaj izbegavanje pravde, jos par godina, ili onemoguciti uslovnu kaznu i prijatno...
  • Bojan

    17.09.2013 23:55
    Dovesti u red
    Ove sudije bi mogli dovesti u red za mesec dana samo da hoce. Lepo odredba ako "obicna" sudjenja traju duze od 1-2god sudija dobija otkaz jer lose radi posao i zaposle lepo nekog ko nece da zeza sistem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija