Alisa Marić u Mrkićevom kabinetu

Posle rekonstrukcije vlade u septembru i smene sa mesta ministra sporta, šahovska velemajstorka Alisa Marić na pragu je da nađe novi angažman.
Posle rekonstrukcije vlade u septembru i smene sa mesta ministra sporta, šahovska velemajstorka Alisa Marić na pragu je da nađe novi angažman.

Prema nezvaničnim informacijama "Novosti", ona bi uskoro kao savetnica trebalo da počne da radi u kabinetu ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića.

Pretpostavlja se da je za to mesto, između ostalog, kvalifikuje i odlično poznavanje engleskog i ruskog jezika. Marićeva je rođena u Njujorku, gde je njen otac bio na službi pri UN.

Inače, Vlada Srbije u četvrtak je donela još dve odluke o promenama u Mrkićevom kabinetu. Razrešena su njegova dva pomoćnika, Damjan Jović i Ljubica Vasić, zbog prelaska na drugu dužnost. Oboje su kadrovi naprednjaka, a interesantno je da je Jović na funkciju pomoćnika za bilateralu, sa koje je razrešen, imenovan pre samo nekoliko nedelja.

  • Beogradjanka

    21.12.2013 10:15
    Pročitala sam prethodne komentare. Lično znam, ne iz priče sledeće
    1.Alise Marić otac radio u UN ne kao partijski kadar već kao Doktor matematičkih i statističkih nauka.
    2.Putovala je o tatinom trošku na taj način što se rodila u Njujorku. Tada i nikada više. Svet je proputovala idući sa takmičenja na takmičenje.
    3. Bila druga u svetu ne sećam se koje godine
    4- Zbog ličnih zasluga primana kod većine državnika i parlamenata raznih zemalja.
    5.Ne voli da se exponira po medijima jer smatra da radom i rezultatima treba da se dokazuje svaki čovek a za ostalo postoje manekeni
    6 i za svoj rad u Ministarstvu sporta nije primala platu. Tako da su svi komentari netačni. Inače sam poklonik šaha i sporta uopšte i redovno sam pratila put sestara Marić kao i drugih sportista. U njenoj biografiji ne postoji ni trun od neke mrlje.
  • ns time

    20.12.2013 13:48
    Pa lepo je verovati....Samo vi verujte.Tako život lepše i brže prolazi naivnima.Ne sekiraju se previše jer su verujuće duše.To im je stalno pozitivno opravdanje.
  • Anarima

    20.12.2013 13:33
    Ukoliko je zena sposobna da obavlja taj posao, podrzavam ovu odluku. U svakom slucaju, ako se cak desi da i ne obavlja taj posao kako treba, verujem da ce SNS postupiti pravilno i dovesti nekog drugog na to mesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.