Ponovo preti opasnost od izlivanja reka

Na dvadesetak reka u Srbiji od danas do 20. juna očekuje se porast vodostaja, a od 18. juna moguća su i lokalna izlivanja za koja su nadležni spremni, istaknuto je sednici Republičkog štaba za vanredne situacije.
Na dvadesetak reka u Srbiji od danas do 20. juna očekuje se porast vodostaja, a od 18. juna moguća su i lokalna izlivanja za koja su nadležni spremni, istaknuto je sednici Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio da su o tome obavešteni komandati okružnih i gradskih štabova u više gradova "u cilju podizanja spremnosti svih subjekata koji učestvuju u sprovođenju operativnih i preventivnih mera" odbrane.

"Ovo je nešto što moramo da radimo preventivno, a jedna od tema je i da se uključimo u obnovu porušenih bedema tokom poplava u prethodnom mesecu", rekao je Stefanović. Vodostaji će biti u porastu sa približavanjem granici upozoravajućih nivoa na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Ljigu, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Resavi, Lugomiru, Moravici, Bjelici i Ibru. Iste tendencije prognozirane su i u gornjem toku Zapadne Morave, kao i na Toplici, Jablanici, Veternici i gornjem toku Južne Morave, na Nišavi i na Vlasini.

Predstavnik RHMZ Jugoslav Nikolić je objasnio da Srbiju u narednim danima očekuju lokalni pljuskovi sa grmljovinom koje je teško prognozirati i da je "moguće samo proceniti veći ili manju verovatnoću za padavine iznad nekog područja". "Tek kada započne razvoj oblaka mogu se pratiti precizno njegova putanja i prognozirati padavine ali za taj kratak period dok oblak egzistira", rekao je on dodavši da se od "17. do 21. juna očekuje oblačco i nestabilno vreme mestimično sa kišom i pljuskovima i grmljavinom". Prema njegovim rečima, to može dovesti do izlivanja manjih bujičnih potoka i pritoka veći slivova "ali ne može uticati značajno na veće slivove, odnosno ne može biti razlog za zadržavanje vanredne situacije"

  • 17.06.2014 08:30
    Kako ono beše sa lečenjem i sprečavanjem?
    Ili ti, bolje sprečiti ulazak bolesnika u bolnicu, nego ih pustiti, pa posle lečiti! Znači, ko spreči, taj ne leči.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.