Mekdonalds tvrdi da ne prodaje genetski modifikovanu hranu

Predstavnici Mekdonalds kompanije tvrde da u svojim restoranima u Evropi ne koriste genetički modifikovane sirovine u hrani, a da se to odnosi i na Srbiju.

Predstavnici Mekdonalds kompanije tvrde da u svojim restoranima u Evropi ne koriste genetički modifikovane sirovine u hrani, a da se to odnosi i na Srbiju.

Kako navode, u Srbiji se koriste isključivo proizvodi i sastojci koji zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i bezbednosti, i u skladu su sa relevantnim zakonima. Piletina koja se služi u Mekdonaldsovim restoranima uvozi se iz Mađarske, dok se za ishranu živine koristi soja.

"U hrani za živinu se u tragovima može pronaći genetički modifikovana soja, jer proizvođači u svetu ne mogu da garantuju da nije došlo do njenog minimalnog mešanja sa nemodifikovanom sojom" navodi kompanija u saopštenju, dosajući da prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, ta hrana za živinu nema negativan uticaj na kvalitet i bezbednost samog mesa.

Podsetimo da je Pištaljka istraživanjem došla do podataka Mekdonalds u Srbiji već tri meseca prodaje proizvode od piletine koja je hranjena genetski modifikovanom sojom, a da o tome nije obavestila javnost.

  • Brza hrana

    18.06.2014 08:41
    je smeće
    Dobro pogledajte kesice sa prelivima. Obično je i označeno da one sadrže GMO kukuruzni skrob. sitno je ispisano pa ko je uporan naći će. Dakle oni označavaju. To je vrlo važno. Na potrošačima je da li će decu voditi u Mek ili ne. Najmanji problem je upotreba GMOa . Veći je problem što je to visokokalorična i nekvalitetna hrana koja , kao i svaka brza hrana škodi. Na potrošačima je izbor pa izvolite.
  • Lajavi

    17.06.2014 19:38
    Koliko ja znam
    pilići jedu kukuruz, pšenicu a ne soju. To su u skorije vreme izmislili da kljukaju kokoške. A da je Mek junk food to odavno svi znaju. Ne razumem odakle ljudima "hrabrost" da vode decu na Happy meal.
  • 17.06.2014 18:39
    ako posluje mimo zakona,zatvoriti McD
    Nadležne ispekcije da uzorkuju hranu u McD.Ako se utvrdi da ima GMO,zatvoriti ga,dok ne ispravi propuste.Omogućiti domaćim proizvođačima da budu snabdevači,ali rigorozno kontrolisati i kažnjavati one koji zloupotrebe poziciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.