Džaletović: Novac od prodaje Telekoma neće biti za popunjavanje rupa

Izvršni direktor za finansije Telekoma Milenko Džaletović izjavio je da Vlada i njeni stručnjaci prave najracionalniji plan za prodaju tog preduzeća, poručujući da novac dobijen od toga neće biti upotrebljen za "popunjavanje rupe u budžetu".
Izvršni direktor za finansije Telekoma Milenko Džaletović izjavio je da Vlada i njeni stručnjaci prave najracionalniji plan za prodaju tog preduzeća, poručujući da novac dobijen od toga neće biti upotrebljen za "popunjavanje rupe u budžetu".

On je rekao da prodaja Telekoma mora da bude dobro organizovana kako se ne bi ponovile greške iz prošlog tendera i podvlači da je prodaja tog preduzeća izvesna.

Tada je, kako je dodao, došlo do propusta u samoj organizaciji tendera i "Telekom" je izgubio strateškog partnera, ali i 800.000 korisnika. "Vlada Srbije i njeni stručnjaci za telekomunikacije i ekonomisti prave najracionalniji plan, kao što je potencirao premijer Aleksandar Vučić, mnogo važnije gde će biti uložen novac", istakao je Džaletović, dodajući da je prodaja tog preduzeća veoma složen i kompleksan posao.

"Ako ne bude dobrih investicionih projekata koji će brzo generisati nova radna mesta i dati novi impuls izvoznim potencijalima, kako bismo mogli uredno da servisiramo narasli spoljni dug, onda ćemo zaista promašiti priču", naglasio je Džaletović.

  • 19.06.2014 17:15
    Pa da ,za javnost uvek ista prica.Zasto ne napisete nekakvo " pravno sredstvo" ili neki " ugovor" da onaj ko primisise tim novcima koje dobijete, istog momenta ode u zatvor.I tamo boravi dugo,dugo...Verujem da bi se u tom slucaju retko ko usudio I da " prodje pored zgrade". Ovako,citamo izmedju redova I znamo gde ce novci zavrsiti.Ali,nisu to samo vasi novci,nego I nasi.I po ko zna koji put,narod ce platiti,imate vi vec dobro razradjene metode.
  • 19.06.2014 16:12
    A kada je Cvetkovićeva vlada htela da proda Telekom, Vučić i Nikolić su tvrdili da je to izdaja zemlje i rasprodaja... Sada kad su uništili državu, rasprodaće sve za još 6 meseci.
  • 19.06.2014 11:07
    Dzalet, Dzalet ufatio zalet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.