Premijer: Izjednačavati i prava i obaveze privatnog i javnog sektora

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obećao je dodatnu pomoć za sve koji žele da investiraju u Srbiju.

 

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obećao je dodatnu pomoć za sve koji žele da investiraju u Srbiju.

Vlada će, dodao je, posebno podsticati domaće privrednike, seljake, radnike i preduzetnički duh.

"Mi smo do sada podsticali i domaća i strana ulaganja u našu zemlju. To ćemo da radimo i u budućnosti, ali samo molim sve nas u vladi, ali i sve druge i medije da razumeju da je budućnost u privatnom poslu, u privatnoj inicijativi zato što ćemo izjednačavati i prava i obaveze privatnog i javnog sektora i nikada se neće dogoditi da plate u javnom sektoru budu 50-60 odsto više od zarada u privatnom sektoru", rekao je premijer u Bačkom Gradištu povodom obeležavanja 100 dana rada vlade.

On je ukazao da država živi od poreza privatnika i da zato mora da se podstiče i jača privatni sektor. "Prostiraćemo se onoliko koliko radimo i zarađujemo, nećemo ugoržavati državu i javne finansije. Srbija neće bankrotirati", rekao je Vučić.

Stimulisati ratare da budu stočari

Premijer je ocenio da je najveći problem srpske poljoprivrede stočarstvo i poručio da će Vlada Srbije posvetiti posebnu pažnju njegovom razvoju, a posebno izgradnji fabrika za preradu sirovina.

"To je zato što kada izvozimo, mi izvozimo proizvod u visini od 0,7 evra po kilogramu, a uvozimo proizvod od 2,5 evra po kilogramu, što će reći da uvozimo poluprerađevine i prerađevine, a izvozimo sirovinu. To su stvari kojima ćemo se morati da se posvetimo u narednom periodu i verujem da ćemo tu uspeti da stvorimo pravo takmičenje, konkurenciju i tržište", rekao je Vučić.

Građani gotovo nikada ne znaju šta hoće

Vučić je naveo i da se plaši da građani Srbije gotovo nikada ne znaju šta hoće.

"Ne mislim da se poredim na bilo koji način, ali (Zoran) Đinđić je imao jednu dobru rečenicu koja se retko citira, a ona glasi: U Srbiji kada neki čovek gura kamen većina naroda navija za kamen", rekao je premijer i dodao: "To je stvar koju ćete morati da menjate".

  • GRADJANIN

    04.08.2014 08:39
    prazne price
    VLADA bi konacno morala da izjednaci prava i obaveze svih zaposlenih ali da ne zaboravi da su i oni takodje zaposleni a ne bogom dani.A da bi se to postiglo,neka se konacno objave sva primanja u DRZAVI,ali bas sva za sve MINISTRE,POSLANIKE,DIREKTORE,RUKOVODIOCE i RADNIKE.I koliko ih ima u svakom preduzecu,sa svim dodacima za stanovanje,odvojen zivot,dnevnicama,putnim troskovima,honorarima.To su informacije od javnog znacaja i jedino je to pokazatelj nazovi "PRAVA i OBAVEZA".Isto tako uraditi sa PENZIJAMA,sta je ko radio i koliko prima za koliko rad.staza,inace su sve ovo prazne price.
  • Lovac Luka

    04.08.2014 08:05
    100 dana
    "Nikad nije bila niza stopa inflacije,iznosi 1,3 %".Poskupelo osiguranje 45 %,telefon 30 %,gas 1 %,pijaca 10 %,meso 10 %...smanjuju se plate 10-15 %,dinar u odnosu na euro slabi svaki dan,ko je ovde blesav.Jel Vlada imala u skoli neku drugu matematiku.Od naroda ste vec napravili STOKU i opet po narodu,dokle.Niste VI krivi vec ONI pre VAS.Kome je to vise vazno,kada samo narod trpi i ispasta.Niti narod bira,niti pravi koalicije,niti odredjuje kako ce da se posluje,samo radi kako mu se nalozi a jedini je krivac i jedini snosi posledice.VI gospodo smanjite apetite,smanjite VASA primanja i VI pocnite da RADITE,osim sto samo pricate i pricate i pricate....
  • none

    04.08.2014 06:40
    "građani Srbije gotovo nikada ne znaju šta hoće"
    Ja zanam šta hoću i to uveliko več i radim a to je odlazak iz ove države...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.