Nikolić: Srbiji nije mesto u ratovima

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u Liježu u Belgiji da je Srbija naučila da više ne može da ima neprijatelje među velikim državama, posebno među onima čije ekonomije mogu mnogo da joj pomognu.
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je u Liježu u Belgiji da je Srbija naučila da više ne može da ima neprijatelje među velikim državama, posebno među onima čije ekonomije mogu mnogo da joj pomognu.

"Srbija će tako i da nastavi. Ja se nadam da se nikada nećemo opredeliti ni na jednu stranu, posebno ne ako dođe do sukoba koji bi, ne daj bože, mogli da se završe loše za Srbiju. Srbiji nije mesto u ratovima jer, čini mi se, više nema šta ni da izgubi", rekao je Nikolić nakon obeležavanja godišnjice početka Prvog svetskog rata na Zapadnom frontu.

Nikolić je dodao da je Srbija, nakon velikih ratova u 20. veku, naučila da više nema života za bacanje i da je mnogo izgubila u oba rata, iako je bila na pravoj strani.

"Ali, posle ratova se nekako dešavalo da naši saveznici pomognu svojim i našim neprijateljima da brže izađu iz posleratne krize nego nama, iako se nismo svrstali u blok koji bi bio smetnja za one druge", rekao je Nikolić.

Nikolić je položio vence na spomenik belgijskom kralju Albertu Prvom - "Kralju-vojniku", i na grobove petorice srpskih vojnika koji su pomogli snažan otpor belgijskih jedinica nemačkim agresorima.

  • Juta

    07.08.2014 09:50
    Nikako
    Naravno da joj nije mesto,ratovi su nasoj zemlji uvek na neki nacin bili nametnuti.Drago mi je da je trend ove vlasti ,izbegavanje oruzanih konfikta izmedju ostalog.
  • 04.08.2014 21:15
    Demagog za medalju
    Neko otvori usta i izađe - NIŠTA...

    A kamo onaj mladi svet što je izginuo? To, kao puj pike ne važi? Neko treba da robija, a ja znam i ko!
  • Cetnik Pocetnik

    04.08.2014 18:10
    E, a ja se taman napalio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija