Za ubistvo Tijane Jurić preti 30 do 40 godina zatvora

Za ubistvo Tijane Jurić (15) počiniocu preti kazna od 30 do 40 godina zatvora, izjavio je ministar pravde Nikola Selaković.    

 

Za ubistvo Tijane Jurić (15) počiniocu preti kazna od 30 do 40 godina zatvora, izjavio je ministar pravde Nikola Selaković.

Za ubistvo je osumnjičen tridesetčetvorogodišnji Beograđanin Dragan Đurić, koji je juče uhapšen i trenutno se nalazi u pritvoru.

"Prema zvaničnim saznanjima, Tijanu je Đurić udario svojim vozilom, na onom mestu gde je pronađena njena patika i nokat. Ona isprva nije bila teško povređena, ali kada mu je zatražila pomoć, on ju je uvukao u svoja kola gde ju je udarao po glavi i krenuo da je davi. Odvezao je 30-tak kilometara od Sombora i zakopao je", rekao je na konferenciji za medije ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Kada ga je policija pronašla, on se nalazio u svojoj mesari u Surčinu i ponašao se kao da se ništa nije desilo, a ni tokom saslušanja nije pokazao nikakve znake kajanja, naveo je Stefanović.

Kada je priveden i odveden na poligrafsko ispitivanje, utvrđeno je da je tokom saslušanja lagao, nakon čega je priznao ubistvo i odveo policiju na mesto gde ju je zakopao. Prema saznanjima policije, Đurić nije od ranije poznavao Tijanu.

Đurić je rodom iz mesta Aleksa Šantić, nedaleko od Bajmoka, a uhapšen je sinoć oko 22 sata. On je, kako tvrde iz policije, jedini počinilac ovog zločina i nije imao saučesnike.

Tijana je poslednji put viđena 26. jula u 00.25 časova nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku. Odmah posle njenog nestanka, u potragu su se, pored srpske i mađarske policije, uključili Evropol i Interpol, kao i međunarodni sajt posvećen nestaloj deci u Evropi - "Amber alert". (G.Ć.)

  • Peca

    12.08.2014 08:18
    Ladovina pored puta
    Lagano, za MUDA pa preko duda, da mogu svi da vide.
  • anonimko

    12.08.2014 07:40
    Stefanovic-ostavka...
    Ispostavilo se da je netacna izjava ministra policije Stefanovica (koji je inace doktorirao na Megatrendu) da je monstrum-pedofil iz Surcina udario devojcicu Tijanu kolima, jer nema nikakvih ostecenja kola, vec da je ubica hteo prvobitno da prikaze da se radi o saobracajnoj nezgodi. Izgleda da je netacno i to da je Tijanu odmah ubio, nakon sto je uvukao u kola, jet se divljacki seksualno izivljavao pre nego je ubio. Jasno je i da je pesak u gepeku kola pripremio unapred, da bi brze zakopao svoju zrtvu, te da mu ova devojcica sigurno nije prva zrtva.
  • 12.08.2014 07:01
    "Proganja me misao da li bi Tijana ostala živa da je policija odmah te noći krenula u potragu za njom,da nisu čekali da prođe ta prokleta 24 sata."


    Policija UVEK odmah po dojavi kreće u potragu. Rok od 24 sata je smetnja samo što se tiče nekih dodatnih pravnih i tehničkih sredstava koja postaju raspoloživa kada se lice zvanično proglasi za nestalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija