Ikea stiže u Srbiju 2016?

Razgovori o dolasku Ikee u Srbiju ušli su u ozbiljnu fazu, kaže za B92 menadžer Beograda Goran Vesić.
Razgovori o dolasku Ikee u Srbiju ušli su u ozbiljnu fazu, kaže za B92 menadžer Beograda Goran Vesić.

Prema Vesićevim rečima, prve robne kuće poznatog švedskog proizvođača nameštaja mogle bi da budu otvorene u Srbiji 2016. godine.

Predstavnici švedske kompanije više puta su najavljivali da nameravaju da u Srbiji otvore nekoliko prodajnih mesta ali ističu da ne žure sa dolaskom.

"Za investiciju koja se meri desetinama miliona evra važne su uredjene zemljišne knjige i razvijena lokalna infrastruktura", kaže Igor Štefanaca menadžer Ikee za jugoistočnu Evropu.

Goran Vesić kaže da je izvesticija Ikee višesturko važna za Srbiju.

Krajem avgusta Ikea otvara prvu robnu kuću u okolini Zagreba. Da ni kod suseda nije išlo lako govori činjenica da je od kupovine zemljišta do sečenja crvene vrpce za otvaranje robne kuće, prošlo šest godina.

Zagrebačka Ikea biće veća od prodavnica u Gracu ili Budimpešti a hrvatska robna kuća trebalo bi, kažu, da bude i jeftinija od one u Austriji.

  • xy

    08.08.2014 12:40
    Moš' mislit, Ikea... Jeftin nameštaj lošeg kvaliteta koji se skupo prodaje... Njihovo najveće dostignuće su prelepi katalozi. Uživo, to je skroz bzvz, pogotovo kod nas, bez onog okolnog skandinavskog šmeka... Strpajte Ikein nameštaj u neku kuću, običnu sasvim, recimo, u Surdulici. Totalno bezveze... Moji prijatelji imaju njihov nameštaj. Ormar lepo izgleda, ali se klima, malo dete može da ga sruši.
  • novosađanka

    08.08.2014 12:03
    Xe,xe
    Eto malo humora. :) Po koji put se Ikea otvara kod nas? Ikea kod nas kao most kod Beške. Samo što nije završeno i otvoreno. :) Dobar vic. :)
  • Deja

    08.08.2014 09:07
    Izbori?
    Zar ovo nije vest koja se zadnjih 10tak godina pise pred izbore,u svakoj kampanji. Da nece izbori?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.