Stanari "smrdljivih zgrada" danas protestovali

Stanari spornih zgrada u novobeogradskom naselju Dr Ivan Ribar organizovali su danas protestnu šetnju zbog njihovog nerešenog stambenog pitanja.

Stanari spornih zgrada u novobeogradskom naselju Dr Ivan Ribar organizovali su danas protestnu šetnju zbog njihovog nerešenog stambenog pitanja.

Stanari zgrada u ulici Mileva Marić Anštajn, u kojima je utvrđena povećana koncentracija fenola, zbog čega su prozvane "smrdljive zgrade" traže hitan sastanak sa ministarskom građevinarstva Zoranom Mihajlović radi rešavanja tog problema, i najavljuju protest ispred Vlade ako do sastanka sa nadležnima ne dođe za dva-tri dana.

Stanari traže da im Građevinska direkcija Srbije (GDS) hitno isplati troškove raseljavanja, bez "ucenjivanja" potpisivanjem nekih od ponuđenih opcija.  Oni traže da GDS u potpunosti sanira kompletnu zgradu sa fasadom, a da im se za to vreme isplati odšteta zbog nemogućnosti korišćenja stanova i troškovi komunalija.

Stanari traže i da GDS ponudi izgradnju novih zgrada na teritorijij Opštine Novi Beograd ili da se postojeće zgrade sruše i na njihovo mesto izgrade nove, ili da im se vrati sav novac, a onima koji su dobili subvencionisane kredite omogući da za isti kredit kupe novi stan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.