Vujović: Uštede na svakom mestu

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da predloženi budžet za 2015. godinu preokreće trendove što će Srbiji omogućiti bolju perspektivu za izlazak iz krize.
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da predloženi budžet za 2015. godinu preokreće trendove što će Srbiji omogućiti bolju perspektivu za izlazak iz krize.

On je predstavljajući predlog budžeta za 2015. godinu u Skupštini  Srbije rekao da se prvi put na svakom mestu predviđaju uštede, kao i da se menja trend prihoda koji počinju da rastu.

Budžet, kako je precizirao, predviđa povećanje prihoda za 27 milijardi dinara - na 924 milijarde dinara i smanjenje troškova za 27 milijardi dinara - na 1.083 milijarde dinara. "Ovo je prvi put u više godina  da se predviđaju manji nominalni troškovi u tekućoj nego prethodne godine. To je za nas veliki uspeh jer je smanjenje nominalnih troškova retkost", istakao je on.

Ministar je ocenio da je povećan stepen transparentnosti budžeta, jer su  sve garancije prebačene "iznad linije". Jedan od najznačajnijih trendova je taj što se, kako je ministar ukazao, od avgusta preokreće trend prihoda koji počinju da rastu. "Trend naplate ključnih poreza, akciza i PDV je pozitivan i prevazilazi cifre koje su ostvarene prošle godine, delom zbog agilnijeg rada Poreske uprave, a delom što ljudi shvataju da više neće moći da  ne plaćaju porez, a da nikome ne odgovaraju", rekao je Vujović.

"Ovo je prilika da se počne od nule, od čistog računa, i da se od sledeće godine mere sprovode na pravi način", rekao je Vujović.

  • VladaN

    22.12.2014 23:05
    Još jedan..
    ..Vučićev lažov.
  • ogi

    22.12.2014 16:09
    12 njhovih mesečnih plata = 12 godina za penzioner
    Gospodja guvernerka NB i nekoliko njenih asistenata – svaki posebno imaju MESEČNU mesečnu neto platu = iznos GODIŠNJE Godišnje penzije.
    12 njenih mesečnih plata = 12 godina da živi penzioner.
    I još koliko ima takvih

    A penzionere odrali.
    Ovo administrator neće objaviti
  • 22.12.2014 14:20
    Sem kod vas iz vladajuce kaste!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija