Čenej: "Bean festival" na salašu 137 u nedelju

Jedanaesti po redu "Bean festival", poznatiji kao Temerinska pasuljijada, održaće se u nedelju 13. septembra na salašu 137 u Čeneju.

Jedanaesti po redu "Bean festival", poznatiji kao Temerinska pasuljijada, održaće se u nedelju 13. septembra na salašu 137 u Čeneju.

Svaka ekipa imaće osam članova, žirijem će predsedavati Kulinarska federacija Srbije, a kotizacija će iznositi dve hiljade dinara po ekipi. Prijavljeno je oko 50 ekipa, što je i ovogodišnji limit zbog kapaciteta samog salaša.

Organizator pasuljijade Dragan Vukotić iz kompanije "Vodomar 05" kaže za 021.rs da će se takmičiti i strane ekipe. - Imamo takmičare iz Italije, Škotske i Rumunije, za sada i uglavnom su to naši tradicionalni učesnici. Posetioce će zabavljati pet tamburaških bandi, a u večernjim časovima će sa bendom nastupiti Branimir Rosić.

Osim takmičenja i degustacije specijaliteta iz kotlića, gosti će moći da gledaju nadmetanje u "ravničarskim igrama".  Na programu je dvoboj u bacanju starog bicikla između majstora Njusike iz Banata, koji je nekadašnji svetski šampion, i branioca titule Mitra Morgaškog.

Brzo ispijanje domaćeg paradajz soka iz flaše i boćanje su nove igre na pasuljujadi, dok će se tradicionalno igrati i nadvlačenje konopca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina