Završen Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici

Gran Pri Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici odnela je predstava "Bajka o ribaru i ribici" Jevgenija Ibragimova, u izvođenju Gradskog pozorišta Podgorica.

Ova predstava je osvojila nagradu i za najbolju režiju. Nagrada za najbolju scenografiju pripala je Veri Zadorožnoj iz Ukrajine za predstavu "Badnje veče". Najbolju muziku na ovogodišnjem festivalu imala je predstava "Patka, smrt i lala" Ljubljanskog pozorišta lutaka.

Dobitnici nagrade "Mali princ" za životno delo su naš proslavljeni kompozitor Zoran Hristić i italijanski glumac i reditelj Mimo Kutikio. Nagradu su dobili za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu.

Na festivalu su se prijavile 234 predstave iz 53 zemalja. Selektor festivala Slobodan Marković je odabrao 15 predstava koje su izvedene u Dečjem pozorištu Subotica i u pozorištu "Deže Kostolanji".

Publici su tokom trajanja festivala predstavljena ostvarenja iz Kolumbije, Rusije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kanade, Poljske, Rumunije, Slovenije, Crne Gore i Srbije. 

Fotografije sa festivala možete pogledati na zvaničnoj stranici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.