Inđija: Dva autobusa sa migrantima vraćaju se za Beograd

Migranti koji su tokom protesta protiv mera mađarske vlade stigli do Inđije, vraćaju se za Beograd, rekao je komesar za izbeglice Vladimir Cucić.

On je rekao da je juče oko 300 migranata krenulo iz Beograda prema Subotici i da je ranije od pešačenja odustalo njih oko 200, dok su ostali uspeli da stignu do Inđije.

"Migranti su smešteni u dva autobusa. Oni su shvatili da su izmanipulisani i da moraju da poštuju proceduru", kazao je Cucić.

On je dodao da će neki od migranata koji se vraćaju za Beograd biti smešteni u prihvatne centre u kojima ima mesta. U Beogradu je juče održan protest migranata protiv mera mađarske vlade, a tom prilikom intervenisala je i policija koja je razdvojila dve sukobljene grupe.

Protest je počeo juče oko osam časova u parku kod beogradske autobuske stanice, a posle 9 sati jedan deo migranata odlučio je da pešice krene ka mađarskoj granici kako bi protestovali zbog protivljenja Mađarske da migrante slobodno pušta na svoju teritoriju.

  • Slucajni prolaznik

    06.10.2016 14:17
    Vracati ih tamo odakle su dolazili. Pogotovo ako nemaju papire.
  • ja

    05.10.2016 14:52
    u Subotici
    Zasto ih vracate ?Ostavite ih u Subotici ili Novom Pazaru !
  • riba na suvom

    05.10.2016 11:43
    U autobus i naselite ih na Kosmet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.