Šid: Zatvara se prihvatni centar za migrante

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin rekao je da će prihvatni centar za migrante u Šidu privremeno biti zatvoren, a da će broj migranata biti značajnije smanjen i u Obrenovcu.
Vulin je rekao da je prihvatni kamp u Šidu podneo veliki teret i da je kroz njega prošlo desetine hiljada ljudi.
 
"Sada će biti privremeno zatvoren. On je zamrznut. Ukoliko bi došlo do velike promene situacije, mi smo spremni da reagujemo, ali za sada nema potrebe i možemo da rasterećujemo naša naseljena mesta", rekao je Vulin.
 
Dodao je da se migrantska kriza drži pod kontrolom, a da Srbija zahvaljujući tome može da radi redukciju kapaciteta i da izvrši odgovarajuću preraspodelu migranata.
 
Vulin je najavio smanjenje broja migranata u određenim centrima, a među prvima će biti centar u Obrenovcu.
 
"Svuda ćemo ići na rasterećenje i raspoređivanje, da svi ravnomerno podelimo teret krize u skladu sa tim kako se bude odvijala kriza ukoliko i dalje bude opadao broj migranata, naravno da ćemo ići na zatvaranje i ostalih centara", rekao je Vulin.
 
Dodao je da migranti u Srbiji nisu zatražili azil i da neće ostati u našoj zemlji, ali da će biti zbrinuti dok su u Srbiji.
  • goca gocic

    30.05.2017 21:54
    ko je ovde lud
    Sta je logika praviti kampove po celoj zemlji i to po naseljenim mestima pod izgovorom ravnomernog opterecivanja? Zar nije pametnije i logicnije napraviti jedan-dva centra i sve ih sabirati tu.Obavezno ih odmaci od naselja, ali naravno, napraviti im elementarne uslove za dostojanstven ali privremen boravak. Tako bi se imao uvid u njihovu brojnost, njihovo ponasanje,njihove planove i ciljeve. A i troskovi izdrzavanja bi bili bitno smanjeni. Ili sam ja u zabludi po ovom pitanju i nemam pojma sta kralj i njegovi pajaci muljaju po pitanju migranata kod nas?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina