Novi aparati i medicinska oprema za 18 vojvođanskih ustanova

Ukupno 18 zdravstvenih ustanova u Vojvodini dobilo je novac za kupovinu novih aparata i opreme, na konkursu Pokrajine.
Ugovori koji su uručeni direktorima ustanova vredni su 400 miliona dinara.
 
Nabavljaju se, između ostalih, tri nova CT-aparata za bolnice u Sremskoj Mitrovici, Somboru i Kikindi, kao i nova angio-sala za Klinički centar Vojvodine.
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović poručio je da je zdravstvo u vrhu prioriteta i da će u narednih 60 dana dodatnih milijardu dinara biti na raspolaganju za dalje nabavke zdravstvene opreme.
 
On je poručio i da je Pokrajinska vlada za godinu i po uspela da pokrene investicije kao što su nova zgrada Hitne pomoći u Novom Sadu, kompletna rekonstrukcija dela Opšte bolnice u Pančevu, nabavka 21 sanitetskog vozila za manje razvijene opštine i rekonstrukcije Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, Klinike za infektivne bolesti i Klinike za bolesti uva, grla i nosa u okviru Kliničkog centra Vojvodine.
 
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković naveo je da je Pokrajinska vlada za unapređenje zdravstva u Vojvodini u prošloj godini obezbedila 1,85 milijardi dinara.
  • VladaN

    02.03.2018 20:46
    lepo,afirmativno..
    Molim021, Krik i slicne istraživačke medije da isprate tendere. Oprema je čudo a zec čuva kupis.
  • Salajčan

    02.03.2018 14:41
    Ulaganje o domove zdravlja
    Hoće li se nešto uložiti i u dom zdravlja u ulici JugBogdana u N. Sadu . Dok je bilo ljudi koji su brinuli o zdravlju građana podbare i salajke (A to je kadgod bio savet mz salajka) tražili su donatore i opremali dom (ekg aparat. Klime i sl) . Sad je valda red i na državu da nešto uloži u naš dz pogotovo što se izgradnjom stambenih objekata mnogostruko uvećao broj stanovnika podatke i salajke koji su i potencijalni korisnici istog.
  • Novosadista

    02.03.2018 13:43
    cist racun
    100.000 zdravstvenih radnika X bar 5.000,oo din svakog meseca pa X 12 meseci,za jednu godinu to je 6.000.000.000,oo dinara minimum.Znaci da su zdravstveni radnici,njihova deca i porodice obezbedili sredstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina