Jamena: Pri kraju pripreme za sanaciju kuća

Udruženje brigadira "Akcijaš" iz Novog Sada danas je uputilo pedeset svojih članova u selo Jamena u Sremu, kako bi pružili pomoć meštanima u akciji skidanja maltera sa zidova još dvadeset kuća oštećenih u poplavama.
Udruženje brigadira "Akcijaš" iz Novog Sada danas je uputilo pedeset svojih članova u selo Jamena u Sremu, kako bi pružili pomoć meštanima u akciji skidanja maltera sa zidova još dvadeset kuća oštećenih u poplavama.

Radove je obišla i Grupa za pomoć i obnovu Jamene koju je osnovala Pokrajinska vlada, kako bi aktivno pratila situaciju u sanaciji poplavom pogođenih područja u Vojvodini. Kako se navodi u saopštenju Grupe nakon obilaska terena, današnji radovi u Jameni pripremiće poslednjih 20 domova za njihovu rekonstrukciju i obnovu. Koordinator grupe za pomoć Jameni Nebojša Malenković rekao je novinarima da je Pokrajinska vlada do sada uspela u ovoj opštini da pomogne sanaciju međuregionalnog puta prema graničnom prelazu sa Republikom Srpskom u iznosu od 2,6 miliona dinara, da je Jameni donirala prehrambene proizvode, hranu za stoku i pomoć iz robnih rezervi.

Malenković je naveo da je Pokrajinska vlada svakodnevno angažovana na organizaciji i koordinaciji aktivnosti, koje će građanima Jamene omogućiti da što pre nastave normalan život u svom mestu.

- Udruženje građana "Akcijaš" će pomoći u pripremama za predstojeću sanaciju domova u Jameni. Prioritet u aktivnostima Pokrajinske vlade jeste potpuna sanacija štete i nastavak pružanja neophodne pomoći stanovništvu - rekao je Malenković.

U selu Jamena ukupno je 139 kuća pretrpelo štete, a od ovog broja 12 njih je bilo za rušenje, i moraće biti ponovo izgrađene.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.