Za veštačku oplodnju 16 miliona dinara

Rešenje kojim je utvrđen nominalni iznos za sufinansiranje troškova za biomedicinski potpomognuto oplođenje za drugo, treće i svako naredno dete za 2014. godinu u visini od 200.000,00 dinara godišnje utvrđeno je na današnjoj sednici Pokrajinske vlade.
Rešenje kojim je utvrđen nominalni iznos za sufinansiranje troškova za biomedicinski potpomognuto oplođenje za drugo, treće i svako naredno dete za 2014. godinu u visini od 200.000,00 dinara godišnje utvrđeno je na današnjoj sednici Pokrajinske vlade.

Donošenje rešenja je obaveza utvrđena Pokrajinskom skupštinskom odlukom o pravu na sufinansiranje troškova za ovu namenu, a što se utvrđuje za svaku godinu rešenjem Pokrajinske vlade nakon usvajanja odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za svaku kalendarsku godinu. Finansijskim planom za 2014. godinu, obezbeđena su sredstva za realizaciju ove odluke i to u iznosu od 16 miliona dinara.

Procenjeno je da bi navedeno pravo moglo ostvariti oko 80 parova. Ukupno potrebna sredstva za realizaciju predložene odluke, odnosno mera za sprovođenje politike demografskog razvoja Vojvodine, u naredne dve godine biće usklađena sa obezbeđenim sredstvima u budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine, u okviru ukupnog obima sredstava koja budu opredeljena smernicama za pripremu budžeta Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju.

"Pokrajinska vlada preporučuje Pokrajinskom fondu za razvoj poljoprivrede, Razvojnom fondu Autonomne pokrajine Vojvodine i Garancijskom fondu Autonomne pokrajine Vojvodine da poljoprivrednim proizvođačima-korisnicima kreditnih linija sa teritorije cele Autonomne pokrajine Vojvodine (vinogradarima i pčelarima), kao i korisnicima sredstava na teritorijama opština na kojima su preduzimane mere odbrane od poplava i/ili koji su uključeni u Program obnove od poplava za 2014. godinu (opštine Šid, Irig, Beočin, Pećinci, grad Sremska Mitrovica kao i opština Ruma, na čijoj teritoriji je preduzimana odbrana od poplava ali zbog kadrovskih promena u samoj opštini nije aplicirala u datom roku za Program obnove), pomogne", navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina