FOTO: Tinejdžerski časopis objavio uputstvo "kako zadovoljiti momka"

U tinejdžerskom časopisu "Bravo", koji kupuju i deca uzrasta 11 i 12 godina, objavljeno je uputstvo za zadovoljavanje muškaraca, sa sve crtežima.
U tinejdžerskom časopisu "Bravo", koji kupuju i deca uzrasta 11 i 12 godina, objavljeno je uputstvo za zadovoljavanje muškaraca, sa sve crtežima.

"Nemoj se plašiti da ćeš mu povrediti penis", reči su kojima uputstvo počinje, a nastavlja se savetima koliko ga treba stisnuti i na šta posebno obratiti pažnju.

Na Fejsbuk stranici Radija 021 odmah se povela diskusija o opravdanosti takvog teksta u časopisu za tinejdžere. "Ako to ne pročitaju u tinejdžerskom časopisu, pročitaće na internetu. Nemojte da se pravite da će tinejdžeri prestati da budu seksualno aktivni ako se pretvaramo da je seks nešto loše, tajno, i da čak ne postoji. Spakujte taj svoj lažni moral i vratite se u 19. vek", kaže Nikolina Đurić.

Sa druge strane, javilo se dosta revoltiranih roditelja, koji smatraju da ovakav sadržaj nije primeren spomenutom časopisu. "U našoj državi se cenzurišu samo one stvari koje imaju veze sa politikom. Ostalo se štampa bez problema. S obzirom na to da smo već imali situacije da se seks, kockanje i slično spominje, da ne kažem promoviše u knjigama za decu osnovne škole, ovo me uopšte ne čudi. A pošto smo nesposobni da zavedemo red oko toga šta sve sme da se kupi bez lične karte, cenim da će uskoro klinci bez problema i drogu i oružje da kupuju na trafikama", mišljenja je Predrag Aranđelović.

  • Psiholog

    13.02.2015 12:22
    iskustvo
    Ovako nešto bi svako dete rado pročitalo(jer je to zabranjena tema), ali stvar je u tome šta će ono uraditi sa tim znanjem. Da li vam je draže da vam ćerka pristupi tom činu kao iskusna, ili bi više voleli da sama istražuje i priđe sa malo stida? Do toga će doći kad-tad... Istina je da je ovo časopis za starije tinejdžere a kupuju ga deca radi postera, a kad pročitaju ovako nešto, jedva će čekati da dođe do toga...
  • Minnie

    11.02.2015 22:06
    Roknuće vas licemerje
    Ovo je bilo i pre deset godina kad sam ja čitala bravo, pa se naši roditelji nisu šokirali, nije bilo interneta pa smo jedino tako mogli da se informišemo.Mi smo bravo čitali sa 13 godina.Davali su sve moguće savete, kompletan strip u epizodama od prvog poljupca do seksa sa sve slikanim uputstvom.Nikada nismo imali utisak da je to nešto što u tom uzrastu treba raditi, niti da je to normalno, jednostavno smo samo hteli da se informišemo.A i bila je jedna suštinska stvar, na tom slikovnom upustvu su bili dečko i devojka 4,5 godina stariji.Druga suštinska i vrlo bitna stvar je da smo bili vaspitani, i da su se roditelji ipak trudili da nam usade neke vrednosti.Nije problem zadovoljavanje u časopisu, problem je što vam to smeta, a ne smetaju vam gole starlete i pevaljke po televizijama, elitne prostitutke koje kruže oko vaših polugolih devojčica po splavovima, da nemate pojma šta vam deca rade po školskim wc-ima, to vam je valjda ok.U vama je problem, zato što vašu decu mora da vaspitava jedan časopis,jer vi niste tu.Vaša deca to rade, i verujem da je polovini njih zadovoljavanje smešno i banalno i past level.Bolje se suočite sa realnošću i razgovarajte već jednom sa svojom decom.
  • drnele

    11.02.2015 22:02
    hrvatska
    ovaj bravo i nije pisan na srpskom koliko vidim

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.