Lepši smo od jedne čaše alkohola, ali ne i od više

Naučnici tvrde da vino i druga alkoholna pića mogu raširiti zenice i doneti rumene obraze uz opuštene mišiće lica, čime izgledate privlačnije, susretljivije i pristupačnije.
Naučnici tvrde da vino i druga alkoholna pića mogu raširiti zenice i doneti rumene obraze uz opuštene mišiće lica, čime izgledate privlačnije, susretljivije i pristupačnije.

Ipak, da bi neko zadržao pozitivan efekat prve čaše, na istoj mora i ostati.

Kako tvrde naučnici koji su sproveli studiju Univerziteta u Bristolu, dodatne čaše vina ili piva rumenilo pretvaraju u crvenilo, a opuštene mišiće u neprirodan izraz lica.

Studija je obavljena nad 40 studenata koji su pili različite količine alkoholnih pića dok su ih njihove kolege ocenjivale na osnovu izgleda. Fotografi su uslikali njihova lica tri puta, pre ispijanja vina, nakon ispijanja jedne čaše vina ili njenog ekvivalenta, te nakon ispijanja drugog pića.

Trezna grupa studenata procenila je svoje kolege na osnovu tih fotografija koje su bile poređane jedna pored druge. Fotografije su postavljene tako da su studenti ocenjivači mogli da uporede samo trezno stanje kolega sa stanjem nakon jedne ili stanjem nakon dve čaše, bez mogućnosti poređenja poslednje dve.

Prema rezultatima eksperimenta, studenti su na fotografijama napravljenim nakon ispijanja jedne čaše vina bili lepši i privlačniji nego na onima na kojima su u potpunosti trezni. Takođe, studenti su na fotografijama na kojima su trezni bili uglavnom lepši nego na fotografijama napravljenim nakon dve ispijene čaše.

  • 05.03.2015 18:57
    odoh...
    . . . da se ulepsam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.