Napravio slatku skulpturu napada na Svetski trgovinski centar

Šećernom skulpturom koja predstavlja ni manje ni više nego teroristički napad na Svetski trgovinski centar u Njujorku 2001. godine, Tomas Kinbauer, vlasnik jedne bečke poslastičarnice iskazao je svoj bunt zbog političke situacije u Austriji.
Šećernom skulpturom koja predstavlja ni manje ni više nego teroristički napad na Svetski trgovinski centar u Njujorku 2001. godine, Tomas Kinbauer, vlasnik jedne bečke poslastičarnice iskazao je svoj bunt zbog političke situacije u Austriji.

Jedna od dve kule bliznakinje predstavlja Socijaldemokratsku (SPÖ), druga Narodnu partiju (ÖVP), a avioni koji udaraju u oblakodere su Zeleni (die Grünen), kao i Slobodarska partija Austrije (FPÖ). Avion sa natpisom NEOS (libelarna partija Nove Austrije) predstavlja najverovatnije letelicu koja je teroriste usmeravala ka Pentagonu.

"Kako želite da istaknete važnost nekog problema, onda nekada morate da ga predstavite preuveličano", kaže Kinbauer za Kronen cajtung. On je ovu čudnu poslaticu napravio od jestivih materijala, a veći deo austrijske javnosti smatra ovaj njegov potez duhovitim. Međutim, nije mali broj i onih koji ovakvo poređenje smatraju degutantnim i podsećaju na stradale u napadima terorista 2001.

"Svestan sam toga da će mnogi ljudi ovu šećernu skulpturu videti kao znak nepoštovanja, prvenstveno prema ljudima koji su poginuli. Ali, ja moram da naglasim, da moja namera nije da bilo koga da uvredim, već samo da podstaknem ljude da razmišljaju o političkoj situaciji u zemlji u kojoj žive. Krajnje je vreme za promene", ističe Kinbauer. Na ovu ideju nije došao sam, već su mu mušterije ukazale na sličnosti datuma bečkih izbora 11. oktobra (11/10) i terorističkog napada na Svetski trgovinski centar u Njujorku 11. septembra (9/11).

Kinbauer naglašava da je ovaj događaj promenio ceo svet, pa se nada da će smenjivanjem Velike koalicije biti i kraj loše političke situacije u Austriji.

  • 29.04.2015 14:05
    Kreten.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti