Ruska svemirska letelica bez kontrole pada ka Zemlji

Ruska svemirska letelica bez posade, koja snabdeva Međunarodnu svemirsku stanicu, pada prema Zemlji naizgled bez ikakve kontrole, izjavio je jedan neimenovani ruski zvaničnik za agenciju AFP.
Ruska svemirska letelica bez posade, koja snabdeva Međunarodnu svemirsku stanicu, pada prema Zemlji naizgled bez ikakve kontrole, izjavio je jedan neimenovani ruski zvaničnik za agenciju AFP.

"Letelica je počela da se spušta prema Zemlji, jer nema drugde da ode. Jasno je da je došlo do nekih potpuno nekontrolisanih reakcija", rekao je zvaničnik upoznat sa situacijom, koji je želeo da ostane anoniman. Očekuje se da će kasnije tokom današnjeg dana ruska svemirska agencija objaviti saopštenje o ovom događaju.

Svemirska letelica "progres M-27M" je lansirana juče iz centra Bajkonur u Kazahstanu, ali je posle njenog odvajanja od rakete kontrolna misija saopštila da više nema kontakta sa njom.

Letelica "progres M-27-M" nosi oko 2,5 tona tereta za posadu Međunarodne svemirske stanice, kao i kopiju Zastave pobede, koju su sovjetski vojnici u toku bitke za Berlin 1. maja 1945 postavili na zgradu Rajhstaga.

  • 30.04.2015 14:20
    mmmmm...
    Zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman i kopija sovjetske zastave pobede iz 1945. godine.
  • 29.04.2015 18:48
    Samo Bajatovic ima iNformaciju dje ce pasti.
  • 29.04.2015 18:10
    Samo da nam ne pogodi ministra za rad ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti