FOTO: Maturanti-tehničari nosili majice "Sreća pa posadismo maline"

Maturanti Tehničke škole u Prijepolju koji su stekli zvanje tehničara za kompjutersko konstruisanje i koji smatraju da neće naći posao u struci, poslednjeg dana škole obukli su majice s natpisom "Sreća pa posadismo maline".
Maturanti Tehničke škole u Prijepolju koji su stekli zvanje tehničara za kompjutersko konstruisanje i koji smatraju da neće naći posao u struci, poslednjeg dana škole obukli su majice s natpisom "Sreća pa posadismo maline".

Kraj školske godine, prošlog petka, maturanti srednjih škola proslavili su uz muziku, ples i trubače. Tradicionalna proslava završetka školovanja bi i ove godine bila skoro identična prethodnim, da pažnju medija nije privikla poruka na majicama IV -2 odeljenja Tehničke škole u Prijepolju.

Ideja da na dan završetka školovanja ponesu majice sa natpisom "Sreća pa posadismo maline" potekla je od Tijane Sredojević, učenice ovog odeljenja."S roditeljima sam razgovarala o situaciji u Prijepolju, mom daljem školovanju, pa i malinama koje su nezaobilazna tema ove godine i dobra prilika da se nešto zaradi, pa je poruka zapravo bio zaključak dijaloga koji smo vodili", objasnila je ova maturantkinja.

Njeni drugari su sa oduševljenjem prihvatili predlog."Ljudi su se smeškali, a onda nas je neko fotografisao i zahvaljujući društvenim mrežama, naša poruka je obišla celu Srbiju. Po struci smo tehničari za kompjutersko konstruisanje, ali znamo da za nas nema posla u Prijepolju. Mali broj će nastaviti školovanje, a nama koji ostajemo u gradu, jedina alternativa su maline. Zato rečenica 'Sreća pa posadismo maline' ima smisla i u njoj su naše dileme, želje, nade, pa i naša budućnost koju vidimo na zemlji i u malini", rekla je Sara Pejatović, maturaktkinja IV–2 odeljenja.

Većina njihovih vršnjaka ima dugogodišnje iskustvo "berača malina" i sa nestrpljenjem očekuju početak berbe "crvenog zlata".

"Do sada smo išli u Arilje i drago nam je da će ove godine posla biti i u Prijepolju. Za kratko vreme se može solidno zaraditi, a ni posao nije mnogo težak. Iskreno se nadamo da će malina preporoditi opštinu i spremni smo da se priključimo armiji proizvođača", kazale su Tijana Sredojević i Sara Pejatović.

  • 02.06.2015 12:16
    Izgleda deca vole branje malina. Lepo je videti da neko bar voli prirodu i zdrav razum. Samo napred polako.

    Mnogo psihicki i moralno poremecenih komentara cak i ovde kao i na mnogim vestima.
  • Ronac

    02.06.2015 12:10
    Hahaha svaka čast za ideju.
  • 02.06.2015 09:34
    sreća pa "deržava" ...
    razume ironiju - sad će vas pohvaliti što "tražite budućnost u poljoprivredi".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.