Papa Franja za poklon dobija posebne drvene naočare

Papa Franja će naredne nedelje, za 80. rođendan, dobiti neobičan poklon iz Hrvatske - naočare sa drvenim okvirom izrezbarenim iz grane 1.600 godina stare masline s ostrva Brioni.
Poklon će papi uručiti bračni par Viktor i Sanda Jeromel iz Prezida u opštini Čabar, koji su se u Gorski kotar pre trideset godina doselili iz Slovenije. Oboje se već dugo bave izradom sportskih rekvizita, a Viktor je posebno vešt u obradi drveta.
 
Ideju da napravi drvene naočare dobio je od prijatelja i do sada je u svojoj radionici napravio nekoliko stotina komada.
 
"Sve vreme sam maštao kako bi bilo lepo da napravim drvene naočare i za Svetog oca, ali sam dugo tražio pravi materijal, što mi je na kraju i uspelo. Na Brionima su našli odlomljenu granu 1.600 godina stare masline. U dogovoru sa vlastima Briona uspeo sam da dobijem mali komad i tako je počela ta priča", kazao je Jeromel.
 
Bračni par će naočare papi lično predati u sredu i čestitati mu na visokom jubileju.
  • goste

    13.12.2016 10:38
    hehe
    Kace doci kod nas vec u posetu. Red bi bio ,to bi bila istorijska poseta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.