Osnivač ugašenog Megaupload-a najavio novi sajt

Novi sajt osnivača nedavno ugašenog sajta Megaupload Kima Dotkoma, takođe namenjen slobodnom deljenju datoteka zvaće se Mega, a nalaziće se na adresi me.ga.
Novi sajt osnivača nedavno ugašenog sajta Megaupload Kima Dotkoma, takođe namenjen slobodnom deljenju datoteka zvaće se Mega, a nalaziće se na adresi me.ga.

Servis bi trebalo da počne sa radom radom 19. januara sledeće godine, a kreatori su pokušali da se sajt u potpunosti odvoji od svega što ima veze sa SAD-om. Tako hosting kompanija, domen i partneri neće biti iz SAD-a kako bi se ovoj zemlji onemogućilo, ili barem maksimalno otežalo, gašenje servisa ukoliko ovi "osete potrebu" za tim.

Posebnost novog sajta je, uz to što će se nalaziti u oblaku, koristiće enkripcije i to tako da sadržaj može otvoriti samo korisnik koji ima ključ, a to je korisnik koji je taj sadržaj i aplodovao, ili osoba kojoj je taj korisnik omogućio pristup.

Ovo rešenje ima isključivo pravni aspekt, jer ako ponovno dođe do problema sa autorskim pravima, vlasnici servisa moći će da se brane da nemaju nikakve veze sa sadržajem, već će odgovornost za deljenje copyrightom zaštićenog sadržaja padati isključivo na korisnika.

Dotcom je rekao da će nositelji autorskih prava i dalje moći zatražiti uklanjanje zaštićenog materijala, a zapravo će čak dobiti i direktnu mogućnost brisanja ako pristanu na to da neće servis Mega smatrati odgovornim za ono što njihovi korisnici čine.

  • Chiske

    04.11.2012 14:43
    Boze hvala ti sto si mi uslisio molitve :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.