FOTO: Preti mu otkaz zbog "prekomernog ispuštanja vetrova"

Jedan radnik američke službe za socijalnu zaštitu prekoren je zvanično ovog meseca zbog "prekomernog ispuštanja vetrova" na radnom mestu.
Jedan radnik američke službe za socijalnu zaštitu prekoren je zvanično ovog meseca zbog "prekomernog ispuštanja vetrova" na radnom mestu.

I ne samo to - njegovi nadređeni su o incidentu napisali izveštaj na čitavih pet stranica na kojima se, između ostalog, na osnovu dojave neimenovanog "insajdera" navodi tačna satnica kada je dotični radnik ispuštao neprijatne mirise u zajedničkoj kancelariji u Baltimoru.

U pismu koje je stiglo na njegovu adresu 10. decembra, nesrećnom radniku zaprećeno je otkazom jer "njegovi gasovi stvaraju neprijateljsku radnu sredinu" i ometaju ostale zaposlene. Prekor je usledio posle žalbe nekoliko radnika protiv 38-godišnjeg kolege.

Prekoreni radnik se brani da je uzrok njegovih vetrova medicinski, jer je netolerantan na laktozu. Ipak, njegov šef je u izveštaju naveo da "veruje da zaposleni ipak može da kontroliše ispuštanje neprijatnih mirisa".

Fotografija radnika sa njegovom ženom objavljena je na Internetu. Da stvari budu još više ponižavajuće po njega, na slici je sa neimenovanom osobom u kostimu čuvenog smrdljivca iz crtanih filmova - Pepea Le Tvora.

Pomenuti radnik se, inače, nalazi na veoma odgovornoj poziciji i rešava slučajeve socijalnog osiguranja na nivou cele zemlje. Ipak, zbog njegovih vetrova nijedan kolega ne želi da sarađuje s njim.

Pre nego što je pismeno prekoren, sa "optuženim" je razgovaralo nekoliko menadžera, a jedan od njih ga je zamolio da sledeći put ode u toalet. Radnik je odgovorio da nema potrebe, jer u kancelariji redovno uključuje ventilaciju, na šta je menadžer konstatovao da to samo pogoršava situaciju.

Drugi menadžer je pokušao da mu skrene pažnju da povede računa o svojim telesnim mirisima, na šta je radnik odgovorio da će početi da uzima lek koji se može nabaviti bez recepta.

Iako je direktno upozoravan, zaposleni je nastavio sa istim ponašanjem, pa se u izveštaju navodi čak 17 datuma kada je ispuštao vetrove. Primera radi, neimenovani "insajder" je 19. septembra primetio 9 puštanja neprijatnih mirisa tokom radnog vremena.

"Prekor je najmanja kazna za ovakve postupke i potrebno je utvrditi da li će zaposleni nastaviti sa nedoličnim ponašanjem", piše na kraju izveštaja.

  • Martin

    26.12.2012 14:59
    Prekvalifikacija
    Neka otvore pogon za punjenje upaljača...
  • komentator

    26.12.2012 07:01
    predlog
    Predlazem da ovo bude tema sledece epizode serijala Drzavni posao, ha, ha, ha
  • Gillan

    26.12.2012 00:17
    A kako ja da eliminišem kolegu koji se naždroka bela luka svako jutro.?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti