Otkrivena formula za savršene palačinke

Naučnici i matematičari sa Univerziteta u Vulverhemptonu tvrde da su razvili matematičku formulu za pripremanje savršenih palačinki.
Naučnici i matematičari sa Univerziteta u Vulverhemptonu tvrde da su razvili matematičku formulu za pripremanje savršenih palačinki.

U formuli 100 - [10L – 7F + C(k – C) + T(m – T)] / (S – E), L predstavlja broj ugrušaka u smesi, F umeće i sposobnost okretanja palačinki koje se meri od 1 do 100, C ujednačenost smese koja se meri od 0 do 10, k idealnu ujednačenost koja iznosi 5, T temperaturu tave, m savršenu temperaturu tave, S vreme koje je smesa stajala pre nego je iskorišćena, a E vreme koliko su spremne palačinke stajale pre nego što su pojedene, prenosi Dejli Mejl.

Lizi Singlton, portparolka lanca prodavnica Debenhams koji je objavio formulu, objasnila je: "Ova formula će uz savršenu tavu zaista dati savršene palačinke.

Što ste bliže ukupnom rezultatu od 100, to su palačinke bolje. Zlatno pravilo kaže da tava treba da bude zagrejana na 190 stepeni Celzijusa, da u smesi ne sme da bude ugrušaka, da smesa stoji 30 minuta pre korišćenja i da se palačinke jedu odmah nakon što se naprave.

  • amin

    11.09.2014 06:39
    dokon pop i jarice krsti
  • 12.02.2013 16:41
    deda
    pa i moj deda je znao da pravi savrsene palacinke!
    Trebali su pitati i mog dedu!
  • 12.02.2013 15:45
    @Anonimus 15:39 • 12.02.2013.
    Jest da su otkrili toplu vodu, ali sto da pitaju babu?
    Nece biti da osim babe nema ko da napravi palacinke u kuci? Sta je sa sledece dve generacije? Biti ce da formula moze da zatreba. Zapamtite je ili preduzimajte mere da baba prenese svoje iskustvo blagovremeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.