Ako ste ovakvi, kolege vas mrze

"Teški" saradnici mogu itekako da vam naruše ravnotežu na poslu, ali i van njega...
"Teški" saradnici mogu itekako da vam naruše ravnotežu na poslu, ali i van njega...

Reč je o ljudima koje odlikuje čitav niz iritantnih karakteristika zbog kojih u najmanju ruku nisu omiljeni među kolegama. Prepoznajte imate li i vi neke od tih karakteristika.

Neuredne kolege

Kako izgleda vaš radni sto? Je li pun smeća i hrpa papira? Jeste li uopšte obrisali sto od kada ste zadnji put na njemu prolili kafu? Kako stojite sa ličnom higijenom - da li se redovno tuširate, brijete, oblačite čistu i ispeglanu odeću?

Ja, ja pa ja!

Pokušajte da se prisetite o čemu razgovarate s kolegama za vreme pauze ili na piću nakon posla. Počinje li gotovo svaka vaša rečenica sa "ja"? Niko ne voli ljude koji neprestano pričaju o sebi i uz to još prekidaju razgovore drugih kako bi rekli nešto o – sebi.

Jako dobri, jako poslušni i jako uslužni

Jeste li vi možda osoba koja neprestano klima glavom šefu, ali i svim ostalim kolegama? Jeste li uvek prvi tu da pohvalite šefa? Hvalite li ga svuda na sva usta? Koristite li svaku priliku da mu se nasmešite i porazgovarate sa njim?

Njuškala

Postoje osobe koje neprestano "njuškaju" oko sebe. To su oni ljudi koji vam priđu sa leđa dok razgovarate sa nekim drugim pa krenu sa ispitivanjem – ko, šta, gde, kada, kako – iako to nema nikakve veze sa njima.

Nepristojnost

Na prvi pogled nepristojne osobe možda deluju šarmantno ali vremenom njihova nepristojnost počinje jako da iritira. Govorimo o osobama koje će bez problema uzeti komad hrane sa vašeg tanjira bez pitanja ili koje će se služiti slatkišima iz vaše fioke.

  • Animator

    27.02.2013 15:56
    Meni su najveći problem...
    ...ta takozvana "njuškala" iliti osobe koje moraju svakog momenta sve da znaju i postavljaju ta pitanja koja su navedena u članku. Njuškanje i licemerje su mi nepodnošljivi, iako je istina da takvi uglavnom budu bolje obavešteni od onih koji ne "njuškaju" pa bolje prođu. Ali to je stvar karaktera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.