Potvrđeno: Žene "padaju" na gitariste

Najnovije francusko istraživanje potvrdilo je ono što su mnogi već odavno znali, a to je da žene "padaju" na gitariste.
Najnovije francusko istraživanje potvrdilo je ono što su mnogi već odavno znali, a to je da žene "padaju" na gitariste.

Istraživači su od 20-godišnjeg mladića tražili da se udvara ženama starim između 20 i 30 godina, prilazeći im praznih ruku, sa sportskom torbom ili gitarom.

Žene, kojih je anketom bilo obuhvaćeno oko 300, pokazivale su daleko veće interesovanje i bile spremne da pođu sa njim na piće kada su mislile da je gitarista.

Prema rezultatima istraživanje, koje prenosi časopis "Psihologija muzike", 31 odsto žena su svoj broj telefona dale pseudo muzičaru, 14 odsto njih mladiću sa rukama u džepovima, a samo devet odsto kada je kod sebe imao sportsku torbu.

Jedna izraelska studija je 2012. ustanovila da su žene spremne da se upoznaju s nepoznatim muškarcem sa fotografije ukoliko on na njoj drži gitaru.

Istraživači navode da se privlačnost koju gitaristi ispoljavaju može objasniti činjenicom da muzička veština često asocira ljude na posebne fizičke i intelektualne sposobnosti.

Neko ko svira gitaru ostavlja utisak spretne i inteligentnije osobe, ističu naučnici, pozivajući samce da što pre počnu da vežbaju neki muzički instrument.

  • Željko

    06.04.2019 12:23
    GITARISTA
    Limanko, ja sam gitarista, i voljan sam da te razuverim u sve ovo što si napisala
  • telep

    09.05.2013 06:06
    ipak
    ja sam uvek nekako vise za pevace
  • fab

    08.05.2013 19:07
    Zene vole gitariste zato sto imaju dobar rad prstiju :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.