Ultradesničar greškom podržao izgradnju džamije

Zastupnik ultradesničarske stranke Švedske Demokrate (SD), poznate po otvorenoj netrpeljivosti prema imigrantima, greškom je podigao ruku i podržao odluku da se u gradu Karlskrona izgradi džamija, javljaju švedski mediji.
Zastupnik ultradesničarske stranke Švedske Demokrate (SD), poznate po otvorenoj netrpeljivosti prema imigrantima, greškom je podigao ruku i podržao odluku da se u gradu Karlskrona izgradi džamija, javljaju švedski mediji.

Odbornik SD, naime, nije razumeo predlog o pretvaranju jednog gradskog lokala u džamiju, te je glasao za. Stalni zastupnik SD-a nije bio u mogućnosti da u četvrtak prisustvuje glasanju, te ga je na raspravi o životnoj sredini i prostornoj izgradnji zamenio kolega.

Kada je na red došlo glasanje o predlogu da se islamskom kulturnom udruženju dozvoli da kupi deo bivše gimnastičke sale u gradiću Karlskrona na jugu Švedske, ultranacionalista je povukao potez koji je zabezeknuo javnost. Vest je šokirala i članove SD-a.

"Kada su mi uveče javili šta se desilo, najpre sam pomislio da nije istina. Pretpostavljam da je u pitanju greška", kaže predstavnik stranke Ričard Jomshof.

Parlamentarna stranka Švedske Demokrate nijednog trenutka nije krila da se protivi izgradnji džamija u Švedskoj, što ne čudi s obzirom na to da stranka otvoreno vodi anti-imigracionu politiku. Tim je veće iznenađenje zbog ovakvog ishoda glasanja. Jomshof ne krije da mu se telefon usijao od poziva.

"Od petka ujutru me bobmarduju e-mailovima i telefonskim pozivima. To su uglavnom simpatizeri stranke koji me pitaju jesmo li promenili svoje stavove po ovom pitanju. Odgovor je, naravno – ne", napisao je ovaj desničar na svom blogu.

Jomshof još uvek nema objašenjenje kako je došlo do ovakve greške, ali je, kako piše Expressen, nakon razgovora sa zastupnikom koji je pogrešno glasao, ubeđen da je čovek još uvek privržen idejama SD.

"On je očigledno i dalje na partijskoj liniji, ali nije bio pažnjiv", kaže Jomshof i dodaje da on "ne bi takvu grešku napravio, ali da čovek može da pogreši".

  • :)

    01.07.2013 11:25
    kakav intelekt :)
    Ovo samo pokazuje da biti ultradesnicar i imati nizak IQ ide jedno sa drugim :)
    Koliki moron moras da budes da "ne razumes" pitanje hahahahahah?
    Kontam, ultradesnicar je, znaci razume svoj jezik, dakle nije jezicka barijera...
    Ostaje samo nizak (dvocifreni) IQ...
    Nema trece... :)
  • 01.07.2013 08:44
    Desničarstvo i ultradesničarstvo treba da se proučavaju na Poljoprivrednom fakultetu, na Departmanu za stočarstvo. Sve je to stoka krupnog zuba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti