VIDEO: Sahrana u svemiru za 2.000 dolara

Čovekova fascinacija svemirom se iz godine u godinu povećava, a ponekad postaje i bizarna kao u slučaju američke firme "Elisium Spejs" koja šalje kremirane ostatke preminulih u Zemljinu orbitu.
Čovekova fascinacija svemirom se iz godine u godinu povećava, a ponekad postaje i bizarna kao u slučaju američke firme "Elisium Spejs" koja šalje kremirane ostatke preminulih u Zemljinu orbitu.

Rezervacije su već počele za prvi "memorijalni svemirski let" koji će se održati sledeće godine u Kejp Kanavarelu.

Svemirski brod sa kremiranim ostacima u kapsulama će nakon lansiranja provesti nekoliko meseci u Zemljinoj orbiti da bi nakon leta izgoreo u Zemljinoj atmosferi.

Najbliži će putem aplikacije moći u svakom trenutku da saznaju tačnu lokaciju kapsule, a bivši NASA-in inženjer Tomas Kivet, osnivač "Elisium Spejs"-a je objasnio svoju ideju: "Ovaj projekat će zanimati ljude koji smatraju svemir za posebno i predivno mesto."

Međutim, Kivetova firma nije jedina koja se bavi "memorijalnim svemirskim letovima". Kompanija "Kalestis" nudi slične usluge za malo više para - oko 5.000 dolara, a u svojoj ponudi imaju i jeftiniji let (1000 dolara) koji podrazumeva dostizanje nulte gravitacije i povratak na Zemlju.

  • NS

    14.08.2013 11:51
    Prijavljujem se!
    Jeftinije od Lisja u svakom slučaju.
  • ovozemaljsko

    14.08.2013 11:48
    i svmirsko
    Otprilike toliko kosta jedna normalna a ne ssvemirska sahrana u Srbiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti