Sud odlučio: Pijan radnik je dobar radnik

Sud u Portugalu naredio je da jedna komunalna kompanija ponovo na posao vrati zaposlenog kojeg je otpustila jer je pijan došao na posao.
Sud u Portugalu naredio je da jedna komunalna kompanija ponovo na posao vrati zaposlenog kojeg je otpustila jer je pijan došao na posao.

Glavni razlog krije se u tome što pomenuta firma nije imala formalnu proceduru vezanu za alkohol na radnom mestu. Međutim, sud je otišao korak dalje sugerišući da bi zapravo moglo biti koristi od pijanih zaposlenih.

U obrazloženju suda se navodi da radnik pod uticajem alkohola zaboravlja na svoje privatne probleme, takav radnik je najčešće srećan i zna da bude vrlo efikasan. S druge strane, većina američkih kompanija ima propise i često u ugovorima stavljaju posebne napomene vezane za alkohol. Ipak, većina te ugovore ne poštuje.

Na primer, ukoliko zaposleni uzme jedno pivo tokom radnog vremena, ne znači da time nužno krši pravila. Većina kazni se ne sprovodi, osim ako se ne radi o težim slučajevima.

Alkohol na radnom mestu može biti i opasan. Niko ne želi pijanog vozača teških mašina ili da mu se neprijatan miris alkohola širi kancelarijom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti