Stomatolog hoće da klonira Džona Lenona

Kanadski stomatolog koji je na aukciji kupio zub engleskog muzičara Džona Lenona pre dve godine, nada se da će klonirati člana "Bitlsa" koristeći njegov DNK.
Kanadski stomatolog koji je na aukciji kupio zub engleskog muzičara Džona Lenona pre dve godine, nada se da će klonirati člana "Bitlsa" koristeći njegov DNK.

"Ukoliko naučnici misle da mogu da kloniraju mamute, onda bi Džon Lenon mogao da bude sledeći", kaže stomatolog Majkl Zuk iz Edmontona u Kanadi.

Zuk je na naslovne strane svetskih medija dospeo 2011. godine, kada je na aukciji za 19.500 funti kupio Lenonov zub.

"Većina ljudi misle da sam lud, ali ja mislim da je ideja fantastična", objašnjava Zuk.

Zuk je već pokrenuo projekat u kojem se izoluje DNK iz pokvarenog zuba, koji je Lenon dao svojoj kućnoj pomoćnici Dot Džarlet šezdesetih godina.

"Nervozan sam i uzbuđen zbog mogućnosti da ćemo imati Lenonovu DNK i to uskoro", dodao je stomatolog, koji je u čast Lenonovog zuba napisao i pesmu.

Naučnici tvrde da su male šanse za kloniranje mamuta, a pogotovo Lenona, koji je ubijen 1980. godine.

  • komsha

    22.08.2013 10:42
    e, bas...
    nasao je koga ce...
  • Y

    22.08.2013 01:55
    Zašto ne probati?
    Možda dobijemo klon klona mamuta i Lenona koji - čak i da ne bude dugozubast i dugodlak kao mamut, ili muzikalan kao Lenon - može posluži nečemu. Možda to biće Vučić uzme za nekog savetnika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti