VIDEO: Samo za najhrabrije - masaža zmijama

U indonezijskoj prestolnici Džakarti, centar "Bali Heritage Reflexology and Spa" svojim najhrabrijim klijentima nudi antistres masažu pomoću tri ogromne zmije.
U indonezijskoj prestolnici Džakarti, centar "Bali Heritage Reflexology and Spa" svojim najhrabrijim klijentima nudi antistres masažu pomoću tri ogromne zmije.

Feri Tilukaj (31) jedan je od nekolicine hrabrih klijenata koji je odlučio da isproba masažu u kojoj ruke masera zamenjuju hladne krljušti tri velika pitona.

"Ovo je jedinstvena senzacija koja donosi adrenalinsku groznicu", izjavio je Tilukaj, dok su mu tri zmije, Džasmin, Masl i Braun, puzale po telu.

Dva masera prisustvuju svakoj masaži zmijama kako bi osigurali sigurnost i ohrabrili zmije, čija su usta zatvorena lepljivom trakom, da se kreću po telu klijenta. Pre 90-minutne masaže, koja košta 43 dolara, zmije se čiste i dezinfikuju. Klijenti na ovu masažu, osim zbog uzbuđenja i novog iskustva, dolaze i kako bi se oslobodili ukorenjenog straha od zmija.

"Plašio sam se zmija. Zapravo, imao sam fobiju. Nakon nekoliko tretmana, fobija je počela da nestaje pa sada čak i volim zmije", kaže Tilukaj.

Na masažu zmijama dolazi samo nekolicina lokalnih klijenata, dok ostali uglavnom stižu iz Evrope, Japana i Južne Koreje. Neobični centar, pored masaže zmijama, nudi još 300 različitih terapija, od kojih je većina jednako neobična.

Tu su i tretmani u kojima maser nosi kostim gorile ili klijent sedi u kadi punoj piva. Ipak, masaža zmijama, koja je u program uvedena pre godinu dana, privlači najviše pažnje.

Aktivisti za prava životinja izrazili su svoju zabrinutost, a masažu nazvali iskorišćavanjem životinja. Iz uprave centra navode kako dobro paze da se zmije tretiraju na što bolji način i da one uživaju u kontaktu sa ljudima tokom masaža.

"Ne tretiramo ih kao radnike, već kao prijatelje ili porodicu. Ljubimo ih, grlimo i pazimo", kaže Paulus Abraham, direktor centra.

  • Ne hvala!

    05.11.2013 13:02
    Bolje rasni crnac nego zmije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.