Zašto je današnji datum nekim ljudima bitan?

Ako ste ljubitelj numerologije, astrologije i sličnih disciplina, svakako vam današnji datum nešto znači i vezujete za njega možda novi početak u svom životu ili očekujete nešto lepo.
Ako ste ljubitelj numerologije, astrologije i sličnih disciplina, svakako vam današnji datum nešto znači i vezujete za njega možda novi početak u svom životu ili očekujete nešto lepo.

Danas je 11. decembar 2013. godine, odnosno 11.12.13. To znači da se radi o datumu koji u sebi ima niz od tri uzastopna broja, što se neće ponoviti u narednih 90 godina.

Sekvencijalni datumi poput 9.10.11., 10.11.12., 11.12.13. i palindrom datumi, kao što je 12.12.12., tokom cele istorije računanja vremena su bili popularni za sve vrste prigoda, kao što su venčanja, veridbe i slično.

Mnogi stanu na ludi kamen na ovakav dan, jer se radi o jedinstvenom datumu koji se ne ponavlja često. Oni koje zanima numerologija i slične stvari, veruju kako će im ovaj dan biti srećan ukoliko baš tada započnu novu fazu svog života.

Mnogi mediji širom sveta danas su javili kako će se u njihovim sredinama venčati veliki broj parova.

Mediji sa sedištem u Sidneju su javili da su u pojedinim mestima gde se brakovi ne sklapaju tako često venčanje baš na ovaj dan najavili brojni parovi, a ista situacija je i širom SAD-a.

Svadbeni maloprodajni lanac "Davidova" u SAD-u računa da će se danas venčati oko 3.000 parova, njihovih kupaca, umesto 370 koliko ih se venčalo na isti datum, ali prošle godine.

Tako i "Huffington Post" donosi priču o paru koji se venčao 9.10.2011. godine, a dobili su bebu na današnji dan.

Numerolozi kažu kako je sam broj 11 dovoljno snažan, jer simboliše blizance, a zbir svih brojeva iznosi devet, što je u nekim kulturama, poput indijske i kineske, srećan broj.

Naredni datum sa uzastopnim brojevima poput današnjeg će biti tek 1.2.2103., što znači da govorimo o brojevima 1, 2 i 3.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.