Pismo namenjeno Napoleonu vraćeno uz napomenu "Proslediti svetom Petru"

Iako je umro pre gotovo dva veka, francuskom imperatoru Napoleonu Bonaparti izgleda i dalje stiže pošta.
Iako je umro pre gotovo dva veka, francuskom imperatoru Napoleonu Bonaparti izgleda i dalje stiže pošta.

Francuski Nacionalni institut za statistiku i ekonomske studije (Insee) poslao je nedavno popisni obrazac slavnom francuskom vojskovođi na adresu u Ajaču na Korzici, a tamošnja pošta je pošiljku vratila uz napomenu: "Umro 1821. Molim, proslediti pismo svetom Petru".

Neobičan slučaj, koji je ubrzo osvanuo i na internetu, preneo je list "Kors Maten" koji savetuje institutu da hitno proveri svoje podatke kako ne bi ponovo bio predmet sprdnje na društvenim mrežama.

"Insee je barem mogao da pismo adresira na Dom invalida, gde se danas nalazi Napoleonov grob", zaključuje šaljivo korzikanski list.

Ipak, samo nekoliko koraka dalje od broja 3 u ulici Sen Šarl u Ajaču, na koji je pismo poslato, nalazi se muzej Bonaparte, smešten u kući u kojoj je Napoleon rođen i u kojoj su izloženi predmeti i nameštaj koji je pripadao bivšem imperatoru.

  • mhm

    13.12.2013 10:10
    Dokaz koliko kompleksi mogu da iskrive coveka do sociopatskih razmera.
  • 12.12.2013 20:53
    Era
    odvratan covek
  • 12.12.2013 18:23
    Napoleon je bio mali psihopat

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.