Prodavao mozgove preko interneta

Policija u Indijani uhapsila je u restoranu brze hrane u Indijanapolisu 21-godišnjeg Dejvida Čarlsa, koji je putem interneta pokušavao da proda 60 ljudskih mozgova.

Policija u Indijani uhapsila je u restoranu brze hrane u Indijanapolisu 21-godišnjeg Dejvida Čarlsa, koji je putem interneta pokušavao da proda 60 ljudskih mozgova.

On je u oktobru prošle godine upao u stovarište Muzeja medicinske istorije Indijane i tu ukrao posude sa mozgovima i drugim ljudskim tkivima koje su čuvane još od autopsija iz 90-ih godina 19. veka.

Mozgovi su pripadali mrtvim bolesnicima, a prema podacima iz suda okruga Merion pred kojim se vodi slučaj protiv Čarlsa, neke od posuda su putem posrednika već prodate na aukcijskom sajtu eBay, uprkos njegovoj zvaničnoj poslovnoj politici da je protiv oglašavanja prodaje "ljudi, ljudskog tela ili bilo kakvih delova ljudskog tela".

Čarlsova šema prodaje otkrivena je kada je Meri Elen Henesi Notidž, izvršna direktorka muzeja u Indijanapolisu, prošlog meseca primila poziv od čoveka iz Kalifornije koji joj je kazao da je kupio "šest posuda sa mozgovima" za 600 dolara na eBay-u. Taj čovek je naveo da pretpostavlja da su posude ukradene pošto ih je uporedio sa ostalima na sajtu muzeja.

Direktorka je obavestila policiju koja je uhapsila Čarlsa. Njemu ovog meseca počinje suđenje za krađu procenjenu na 4.800 dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.