Među poklonima koje je dobila Elizabeta II i balegari od emajla

Bakingemska palata objavila je listu poklona koje je britanska kraljica Elizabeta II dobila za rođendan prošle godine i ispostavilo se da su neki sasvim neuobičajeni.
Bakingemska palata objavila je listu poklona koje je britanska kraljica Elizabeta II dobila za rođendan prošle godine i ispostavilo se da su neki sasvim neuobičajeni.

Među poklonima koje su 2013. godine dobili kraljica i drugi članovi kraljevske porodice, je i fotografija njene porodice u zlatnom ramu postavljenom na nojevo jaje optočeno draguljima - što je poklon predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Muhameda bin Rašida el Maktume.

Visoki komesar za Bangladeš darovao je kraljici četiri bube "balegar" - izrađene u emajlu, koja pod nazivom "skarabej" predstavlja staroegipatski simbol uskrsnuća i plodnosti.

Od kompanije "Mars" - proizvođača slatkiša, Elizabeta II dobila je čokoladnu verziju zamka Vindzor i čokoladne kočije. Taj poklon joj je uručen tokom njene posete britanskom sedištu te kompanije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.