Sa 102 godine ruši rekorde u biciklizmu

Godine nisu uspele da uspore francuskog biciklistu Robera Maršana koji u 102. godini oborio sopstveni rekord.

Godine nisu uspele da uspore francuskog biciklistu Robera Maršana koji u 102. godini u petak oborio sopstveni rekord.

On je oborio sopstveni rekord u kategoriji stogodišnjaka, prešavši bezmalo 27 kilometara za sat, što je 2,5 kilometara bolje od prethodnog rezultata u trci sa vremenom koji je postigao pre dve godine.

Bivši pariski vatrogasac je i najbrži stogodišnji biciklista u trci na 100 kilometara, trasu koju je okrećići pedale 2012. prešao za četiri sata, 17 minuta i 27 sekundi. Prolazeći kroz cilj u novom, tek otvorenom Nacionalnom velodromu Maršan je dočekan ovacija i masom fotografa i kamermana.

Oniži starac, težak svega 51 kilogram, u mladosti se bavio gimnastikom i boksom. Počeo je da se zanima za biciklizam u 68. godini i od tada je, prema sopstvenoj računici, prevalio više od 500.000 kilometara.

  • Mm

    01.02.2014 13:20
    Супер дека :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.