Osuđen na zatvor ali zaboravili da ga zatvore

Kornelijus Majkl Anderson (36) iz Misurija, SAD, uhapšen je zbog pljačke koju je izvršio 1999, jer je država zaturila njegov slučaj i setila ga se 13 godina nakon što je osuđen na isto toliko godina zatvora.
Kornelijus Majkl Anderson (36) iz Misurija, SAD, uhapšen je zbog pljačke koju je izvršio 1999, jer je država zaturila njegov slučaj i setila ga se 13 godina nakon što je osuđen na isto toliko godina zatvora.

Anderson je bio uhapšen 1999. za oružanu pljačku, kada je sa drugarima ukrao oko 1.500 evra od menadžera "Burger Kinga", koji je baš u tom trenutku odlagao novac u kutiju za depozit, piše "Telegraf".

Iako policija nikada nije pronašla oružje, u Andersonovoj sobi su pronašli brošuru za poluautomatsko oružje, Beretu. Osuđen je na 13 godina zatvora i uz plaćenu kauciju pušten da sa slobode čeka početak služenja robije.

Anderson je ubrzo promenio adresu boravka, koju je uredno prijavio vlastima. Tek kada je utvrđeno da je osuđenik navodno odslužio kaznu i da je vreme da bude otpušten iz zavora, jer je prošlo 13 godina, vlast je shvatila da ovaj čovek zapravo nikada nije ni bio zatvoren.

U međuvremenu, mladić je postao građanin za primer. Čekajući na služenje svoje kazne postao je otac četvoro dece, volonter u obližnjoj crkvi, vlasnik građevinskog privatnog biznisa i, kako ga u lokalnoj zajednici zovu, stub njihovog društva.

On se trenutno nalazi u zatvoru, dok građani sakupljaju peticiju za njegovo oslobađanje. Do sada je prikupljeno oko 30.000 potpisa, a i sam tužilac priznaje da je evidentno da je osuđenik rehabilitovan.

Anderson je i sam u više navrata verovao da je njegov slučaj prosto zaboravljen i savetovao se sa svojim advokatom, koji mu je predlagao da čeka kada će kazna biti izrečena i da računa da će se to kad-tad desiti.

Čak je i nekadašnji šef "Burger Kinga" izjavio da veruje da je reč o klinačkom nestašluku i da je očigledno da je Anderson svojim ponašanjem svih ovih godina to i dokazao. A njemu samo preostaje da radi ono što je radio svih ovih godina - da čeka.

  • amoniman

    22.04.2014 16:22
    U srbiji bi postao poslanik
  • mile021

    22.04.2014 14:32
    Tako će i naša Maja
    da se rehabilituje. Evo već je uzorni građanin i stub društva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.